Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denúncia col·lectiva contra les constructores de la MAT

El malestar que provoquen aquestes actuacions en el territori ha causat l’aparició d’accions anónimes de sabotatge a les obres
Dissabte passat, la plataforma No a la MAT va lliurar 350 signatures a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners i va interposar una denúncia col·lectiva contra les empreses que s'encarreguen de construir la MAT al terme municipal de la capital de la Selva. Els camions d'aquestes companyies, Monfo SL i Promso, segons els veïns de Castanyet i les masies del Suròs i l'Espinau, circulen pels camins forestals i la GIP-5511 "i representen un perill per la nostra integritat física, per la manca de repecte per la llei i les persones" perquè utilitzen "la carretera local com si fos una autopista".

26/01/2009 04:08 Territori
Consideren Red Eléctrica de España SA (REE), empresa responsable i beneficiària de les obres, com a culpable final d’aquesta il·legalitat. REE manté un tracte de menyspreu cap a les persones i el territori que es concreta en actuacions puntuals com la descrita o en d’altres, de caràcter general, com la manca d’informació i presentació d’alternatives a la interconnexió elèctrica amb França.
 
Per aquesta raó ens s'adrecen als responsables de seguretat vial de la Policia Local i Mossos d’Esquadra i subscribeixen la denúncia col·lectiva que pels fets esmentats interposen a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners.
 
També us informem que malgrat els requeriments que des de la Plataforma No a la MAT ha fet a la delegació de Girona del departament de Medi Ambient per conèixer les actes d’inspecció dels agents forestals a la zona del Surós, la resposta és el silenci. En aquest espai les obres iniciades a mitjans d’agost de 2008 van provocar desestabilitzacions de terrenys amb perill d’esllevissades. La situació generada i el conflicte amb el propietari afectat van obligar a aturar les obres durant més d’un mes i mig.
 
Asseguren que el malestar que provoquen aquestes actuacions en el territori ha causat l’aparició d’accions anónimes de sabotatge a les obres, com la destrucció de maquinària a la comarca d’Osona. Us informem que a la zona de la Castanyeda d’en Puig, al terme municipal de Santa Coloma de Farners, es va produir un acte de sabotatge a principis de desembre. En concret es van tallar dos suports de la torre 135, cosa que va obligar a refer l’obra i a contractar els serveis de vigilància d’una empresa de seguretat privada.
 
D’altra banda, la nul·la voluntat de comunicació amb la ciutadania per part del govern ha fet que la majoria de ciutadans i un número important d’entitats que havien presentat al·legacions als trams Bescanó-Sta. Llogaia i ramal de Riudarenes no hagin rebut resposta. La publicació en els diaris d’una resposta pública davant els milers d’al·legacions registrades hagués significat, si més no, un gest de respecte i de responsabilitat democràtica. Però el govern només fa esforços per imposar una infraestructura sense promoure el debat públic i l’accés a la informació.

Per aquest motiu us presentem la campanya de recollida de signatures “Per la transparència informativa: Cap al·legació sense resposta!” que davant el proper tancament dels expedients oberts i la seva tramitació al govern central vol visualitzar la disconformitat de la ciutadania i reclamar un debat públic vinculant on es pugui analitzar la necessitat de la MAT i les seves alternatives.
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid