Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ple de "gom a gom" al Tívoli de Burjassot

[Primeres imatges]   A dos quarts d'una de la matinada l'auditori a vessar s'aixecava en escoltar una mestissa muixaranga en homenatge al Guillem Agulló i a les víctimes del feixisme al País Valencià.

La periodista i represaliada Núria Cadenes i el valencià Vicent Partal (director de Vilaweb), omplin la tribuna del Teatre Tivoli de Burjassot, en un seguit de parlaments antifeixistes, dins un acte on ha destacat l'esquisida producció musical, "amb lo bo i millor" de la música catalana. 

La catosfera en ple s'ha adherit al llarg de la setmana  a l'homenatge antifeixista d'aquesta nit a Burjassot  (l'Horta).

17/12/2008 03:18 Cultura

Manolo Miralles (del Grup "Al Tall") ha encapçalat la comitiva de músics que han participat en una gran nit, on l'acurada organització i l'excel.lent producció de l'homenatge han arrancat diferents aplaudiments emocionats. Els cantautors Pau Alabajos, Pep Botifarra, Cesck Freixas i Feliu Ventura homenatgen a Guillem Agulló i els acústics d'Obrint Pass i La Gossa Sorda omplin d'harmonies de lluita l'escenari.

Les families de Vicent Andrés Estellés, Guillem Agulló i diferents represaliats pel franquisme van rebre anit a l'escenari del Teatre Tivoli de Burjassot l'homenatge de la societat valenciana, amb l'entrega de la litografia de Toni Miró, reeditada per l'ocassió, dins d'un espectacle video- musical, que ha deixat bocabadats a l'auditori que omplia a vessar la sala.


Els músics valoren l'acte:

 

Pau Alabajos "Han transcorregut 15 anys des que assassinaren un jove antifeixista a Montanejos. El mataren per pensar diferent, per tindre unes conviccions polítiques divergents. Ha passat més d'una dècada, però no l'oblidem. La comissió 15 anys sense Guillem Agulló i diverses entitats cíviques i col·lectius de base li han organitzat un acte d'homenatge al seu poble, en el Teatre Tívoli..." 

Cesk Freixas "Ahir vam presenciar un dels actes més emocionants d'aquest final d'any. El Teatre Tívoli de Burjassot es va omplir de gom a gom per commemorar el quinzè aniversari de la mort de Guillem Agulló, independentista assassinat per l'ultra dreta feixista espanyola "

Josep Nadal " ...fins a 600 agressions de l´extrema-dreta al País Valencià l´any 2007 segons l´informe Raxen elaborat pel Moviment Contra la Intolerància. I entre tots aquestos successos no volem oblidar l´assassinat de dos immigrants marroquís a Sagunt l´any 2005 i a Castelló el 2004, d´un indigent búlgar a Alacant el 2002 o d´un treballador de Tunis el 2001 a la ciutat de València " 

Xavi Sarrià " ... volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país   

 Per saber-ne més:

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid