Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Organitzen un mini Festivern a la ciutat d'Alcoi, davant la manca de subvencions

El grup de Pego "La Gossa sorda" serà el cap de cartell i estaràn acompanyats en l'escenari per Arthur Caravan, "Salsamufen Sound System", "Che Sudaka", "Amanita Suit" i el grup d'Ontinyent "Tashkenti".

L'organització denucia la passivitat dels grans ajuntaments del país i el boicot permanent de les institucions valencianes, que han obligat en el cinqué aniversari del festival a canviar el format, espai i dimensió del festival que aquest any se celebrarà a la Ciutat d'Alcoi.

El Festival agraeix a l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna, la tasca, el compromís i l'apostà pel jovent i la cultura en la nostra llengua tot i les pressions dels sectors més reaccionaris.

08/12/2008 08:06 Cultura

El Festivern és una iniciativa que ja és un referent en el calendari dels festivals de la nació. Les darreres edicions es van celebrar a Pedreguer (la Marina), Ontinyent (la Vall d'Albaida) i Benifairó de la Valldigna (La Safor). 

El darrer cap d'any es va celebrar a la quarta edició del Festivern, va canviar d'emplaçament degut a la negativa de l'ajuntament d'Ontinyent, en mans del Partido Popular espanyol, que es va negar a cedir l'espai, igual que anteriorment va passar a Pedreguer. El Festivern 07/08 va superar totes les expectatives, milers i milers de persones van omplir completament els dos dies de concerts i l’acollida del  petit poble, va ser extraodinària, destacant l’absència d’incidents. Les pressions però no van ser absents, el govern municipal de Tavernes de la Valldigna, presidit pel popular Manolo Vidal va negar la cessió de 60 metres per a l'actuació dels solistes i el reforç de policies locals sol·licitatats per l'Ajuntament de Benifairó, i els regidors del PSOE i PP de l'ajuntament benifaironer, no van recolzar l'esdeveniment. Des de la Regidoria de Cultura d'aquest Ajuntament es va dissenyar tot un seguit d'actes culturals paral.lels sota el nom Festivern Cultural, amb la col.laboració del projecte en xarxa Valldigna som i serem, que va estar també tot un èxit.

Ara fa unes setmanes organització i Ajuntament feien públiques les dificultats econòmiques i d'espai per que el festival continuarà celebrant-se a La Valldigna, tot i denunciant la manca de suport de la resta d'institucions del país, i fent palés el seu compromís amb la música valenciana i el jovent.

El festival d'enguany es farà finalment en la sala Bud Space d'Alcoi, amb un aforament limitat de 800 persones. Des de l'organització han volgut agrair a les entitats, col·lectius, associacions i grups de música que han fet possible les darreres quatre edicions, i han  lloat la tasca i el compromís de l'Ajuntament benifaironer que l'any passat va acollir l'esdeveniment.

 

Per saber-ne més:

Web del Festivern

Bloc del Festivern

Myspace del Festivern

El Festivern d'enguany es celebrarà a Alcoi  [LLIBERTAT.CAT]

Benifairó enceta el FestivernCultural   [LLIBERTAT.CAT]

El Festivern supera totes les expectatives amb més de sis mil persones a Benifairó de la Valldigna   [LLIBERTAT.CAT]

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid