Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Bloc demana en Corts el soterrament de la nova LAT

 La majoria popular va impedir ahir que prosperara una Proposició No de Llei  perquè s'ature el procés de l'actual projecte de línia d'Alta Tensió entre Gandia i El Verger o es contemplara el traçat soterrat.

Als ajuntaments afectats els populars voten a favor de les al·legacions al traçat elèctric En paraules d'Enric Morera (BLOC) "una mostra més de la connivència entre el PP i els interessos econòmics" de Red Eléctrica Española (REDESA).

Des del FUCAT, sempre s'han oposat a qualsevol projecte siga aeri o soterrat, en una recent compareixença en premsa denunciaven la teranyina elèctrica que envaeix la comarca.

27/11/2008 13:48 Territori

El ple dels Corts Valencianes d'aquesta setmana va rebutjar la proposició no de llei presentada pel Bloc-Compromís, en la qual sol·licitava que s'instés a la Generalitat a exigir la paralització del projecte de línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger. El text es feia resò de les al·legacions presentades per molts dels ajuntaments afectats, com Oliva, Gandia, Palmera o Bellreguard, en les quals se sol·licitava el soterrament de la línia o, en tot cas, el canvi de traçat.

El diputat del BLOC considera incongruent que el PP base la seua decisió en què el procediment es troba encara obert, "perquè són precissament tots els ajuntaments afectats, per unanimitat, els qui estan presentant al·legacions en contra de l'actual projecte. Fins i tot, els governats pel PP, com ara Daimús...".

Per a Morera* aquest seria un bon moment per a ordenar el nostre territori "i no anar improvisant en funció dels interessos particulars. Hem de previndre nous impactes sobre el territori, el paisatge i la salut de les persones..." En aquest sentit, ha proposat aprofitar els convenis amb l'Estat sobre el tren Gandia-Oliva-Dénia per executar conjuntament totes dues infraestructures i evitar duplicar l'impacte.

El "Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió" (FUCAT) ja va denunciar públicament "la teranyina elèctrica en la que s'ha convertit el nord de La Safor (La Valldigna), així com l'ampliació ara, cap al sud de la comarca, (denunciant també l'extrangulament de La Valldigna, que quedarà encerclada per 3 linies d'alta tensió: Castelló de la Ribera - Gandia, Cullera - Dénia, i la línia que acompanyarà al transvasament i que passa concretament per la partida de la Font d'Agost de Simat de la Valldigna), així com el desdoblament de la línia Alzira – La Valldigna, que passa pel terme de Benifairó i l'excessiva proximitat al nucli urbà, de la nova subestació prevista al terme Tavernes" . Els representants del Fòrum, també  van  exigir que es faça públic, el mapa energètic nacional i l'acompliment del Compromís de Barxeta, adquirit pels municipis i mancomunitats afectades per la LAT Castelló de La Ribera - Gandia (considerada un tram del corredor mediterrani MAT, per l'esmentada entitat). 

* Les declaracions del Diputat a Corts, Enric Morera, les recull VilaWeb Gandia en l'edició digital de hui.

 

Per saber-ne més:

Independentistes de La Safor: No a l’alta tensió. Ni ara ni mai! [LLIBERTAT.CAT]

Fòrum 21 Gandia en contra de la nova línea d'alta tensió fins El Verger [LLIBERTAT.CAT]  

FUCAT denúncia la teranyina elèctrica de La Safor-Valldigna [LLIBERTAT.CAT]

Plantegen una nova línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger [LLIBERTAT.CAT]

 Hemeroteca del "Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió"

Vídeo: Declaració de la Serreta [Manuel, La Ribera]

OPINIÓ: Pau Alabajos La teranyina elèctrica [LLIBERTAT.CAT]

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid