Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No a la MAT : "Monti només defensa els interessos dels governs i empreses implicades"

La Plataforma No a la MAT ha assegurat avui que l'informe final del coordinador europeu de la interconnexió elèctrica entre França i Espanya, Mario Monti, reflecteix el seu "treball parcial" i "en defensa dels interessos dels governs i les empreses implicades" en el traçat de la línia de molt alta tensió.

08/11/2008 19:36 Territori
L'entitat, que avui ha participat a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, ha subratllat que el mediador europeu reconeix que des de Sentmenat (Girona) fins a Baixàs és un únic projecte, però sobre els trams Sentmenat-Bescanó i Bescanó-Santa Llogaia "no ha fet cap actuació".
 
Per a la Plataforma No a la MAT, Monti "es renta les mans" i "en cap moment ha demanat estudis previs d'aquests dos trams, només fent consideracions que no tenen valor vinculant", posant com "excusa" que el tram Sentmenat-Bescanó està en construcció i el de Bescanó-Santa Llogaia en fase de tramitació avançada.

No a la MAT : "Monti  només  defensa els interessos dels governs i empreses implicades" L'associació va lamentar que la "política de fets consumats" dels governs català i espanyol tingui "suport" en el mediador, al qual van recordar que el seu mandat "abraça més enllà del tram transfronterer".

Ha assenyalat que el seu informe reconeix com a principal objectiu de la MAT el desenvolupament del mercat elèctric europeu, sense nomenar "els problemes de subministrament de les comarques de Girona, l'AVE o les possibilitats de col·lapse".

La Plataforma No a la MAT també va lamentar que la Conselleria de Medi Ambient "no hagi contestat" la seva petició de disposar de les actuals d'inspecció dels agents rurals i ho ha culpat de "silenci còmplice de la destrossa que s'està provocant en una zona tan sensible de les Guilleries".
 
Font: diversos mitjans
 
 
Per saber-ne més 
 
 
Barxeta, Perpinyà i Girona han aplegat milers de persones contra les Línies d'Alta Tensió en un any 
 
24.02.07  Barxeta
 1.03.08   Perpinyà
30.03.08  Girona
 
 
Blocs
 
 
La premsa amaga la realitat. Dani Cornella 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid