Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Joan Jubany de la CUP de Mataró denuncia els Mossos d'Esquadra

Un agent va retorçar-li el braç per immobilitza-lo perquè estava fent fotografies. A més a més va ser amenaçat, en el setit que si posava una denúncia, els mossos el denunciarien per "desobediència a l'autoritat". El regidor de la CUP, Xavier Safont Tria demanarà explicacions al regidor de seguretat
Aquest matí, Joan Jubany reprodueix en el seu bloc el contingut de la denúncia que va posar ahir al Jutjat de Guàrdia de Mataró. 

30/10/2008 12:27 Política
Dimarts passat, el milita de la CUP es trobava participant de l’acte de protesta contra el desallotjament del CSOA la Fibra i de l’EO Àcrata que s’estava realitzant davant de l’Ajuntament. Al veure el gran desplegament de vehicles i d’agents que s’havien desplaçat fins a la plaça de darrera de l’ajuntament va realitzar un fotografia als vehicles. 
 
En aquell moment va ser quan un agent se li va apropar amb la intenció de requisar-li la càmera, justificant-se en que eren imatges en contra de la seguretat dels cossos de seguretat. En negar-se a entregar l’aparell, l’agent i tres efectius més van immobilitzar-lo contra un dels màstils de les banderes, retorçant-li el braç a l’esquena. Un cop inmobilitzat van emportar-se a Jubany entre les furgonetes on van pressionar més fort el braç, instant en que l’agredit va notar un fort dolor al colze, que va provocar la reacció del ferit amb crits de dolor. Alarmat pels crits, un caporal de la Policia Local va apropar-se fins al grup de mossos i el retingut, i mitjançant la seva mediació es va calmar la situació, alliberant a Jubany.
 
Unes fotos inofensives
Amb el caporal de la Policia Local i un altre dels Mossos d’Esquadra, Jubany va mostrar les fotografies que havia realitzat. Segons el denunciant, cap dels agents va considerar que aquelles imatges atemptessin contra la seguretat dels agents.

L’agredit ha presentat avui als jutjats de Mataró una denúncia contra quatre Mossos d’Esquadra per agressió. Així com també ha fet una i instància a l’ajuntament per tal que aquest darrer conservi les imatges de les càmeres de seguretat que rodegen l’edici consistorial, per si són requerides pel jutge que instrueixi el cas.

"Una agressió innecessària"
El regidor de la CUP, Xavier Safont Tria, que es va interessar per Jubany en el lloc dels fets, ha avançat que el seu grup demanarà explicacions al regidor de seguretat. El regidor també ha denunciat l’actitud “agressiva i carregada de zel” del cos d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, dels que ha dit que “hi havia massa nerviosisme”. Així com també ha denunciat el desplegament innecessari de tants efectius en “una concentració que va ser totalment pacífica”, així com “l’ús gratuït d’una violència totalment innecessària”, segons el regidor de la Cup. Safont-Tria ha conclòs dient: “La única violència la van aplicar els Mossos, i aquesta imatge no és bona per la policia, ni per la ciutat”.
 
Font: Tot Mataró 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid