Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El FUCAT denúncia la teranyina elèctrica en la que s'ha convertit La Safor-Valldigna

Aquest matí a les 12h han intervingut en Roda de Premsa, Mª Lluïsa Grau, Presidenta de l'AV "La Valldigna" i portaveu de la Coordinadora Contra l'Alta Tensió de La Valldigna, Roger Cremades, en nom d'Ecologistes en Acció del PV, Sonia Fayos i Xavier Rodenas, portaveus de la Plataforma Pels Pobles de la Safor, i Vicent Company, en nom del FUCAT ("Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió"), per tal de posicionar-se sobre la nova línia d'alta tensió Gandia - El Verger. Una compareixença que ha servit per denunciar novament les formes d'actuar de la companyia IBERDROLA i el matrimoni de conveniència entre les administracions públiques i les companyies elèctriques. Podeu vore fotos de la Roda de Premsa, i ampliant la notícia reproduïm integrament el comunicat que ens han remés.

27/10/2008 15:35 Territori

El Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió (FUCAT) vol fer palés el seu posicionament, davant les últimes informacions aparegudes en premsa:

  • La teranyina elèctrica en la que s'ha convertit el nord de La Safor (La Valldigna), així com l'ampliació ara, cap al sud de la comarca, (denunciant també l'extrangulament de La Valldigna, que quedarà encerclada per 3 linies d'alta tensió: Castelló de la Ribera - Gandia, Cullera - Dénia, i la línia que acompanyarà al transvasament i que passa concretament per la partida de la Font d'Agost de Simat de la Valldigna), així com el desdoblament de la línia Alzira – La Valldigna, que passa pel terme de Benifairó i l'excessiva proximitat al nucli urbà, de la nova subestació prevista al terme Tavernes.
  • La sospita de que el tram GANDIA - EL VERGER, forma part d'un corredor MAT Mediterrani, que en una primera fase anirà de Cullera a Dénia, (així ho han reconegut IBERDROLA i la FAES (associació d'empresaris de LA SAFOR) en sendes notes de premsa, publicades pels mitjans comarcals).
  • Denunciem les formes de fer d'Iberdrola al presentar, com sempre, projectes segmentats, evitant així estudis d'impacte ambiental globals, i estalviant-se sentències com la del jutjat numero 5 contenciós administratiu de València, que donava la raó a Barxeta, en tant en quant el projecte havia estat segmentat, i mancava d'un estudi d'impacte global
  • Exigim el compromís de Barxeta, corroborat pel 18 ajuntaments afectats, i tres mancomunitats, de recórrer la línia Castelló de la Ribera - Gandia, als tribunals europeus, per les irregularitats en l'elaboració i execució del projecte.
  • Anunciem que es personarem per escrit ens els esmentats Ajuntaments, exigint el compliment adquirit davant la societat i la premsa a La Costera.
  • Remarquem què la solució no es el soterrament, i incidim en el perill que l'augment de electromagnetisme a la comarca és més que preocupant, tot i demanat mesures de micoroteslas en diferents punts de la comarca.
  • També exigim que es faça públic, el mapa energètic nacional, com així ho vam demanar a Madrid, junt a diferents plataformes de tot l'estat, vespres de les passades eleccions generals
  • Denunciem igualment, la coacció que molts companys de lluita de diferents zones de tot l'estat, han sofert per part de les companyies, i a l'empara de la força pública i l'estat
  • Finalment, destaquem el treball en xarxa del moviment associatiu, dut a terme des d'iniciatives com : COMPROMIS PEL TERRITORI, el FUCAT, la Plataforma Pels Pobles de La Safor, i la Coordinadora Contra l'Alta Tensió de La Valldigna, recolzada pel moviment ecologista saforenc i anunciem properes mobilitzacions a LA SAFOR.
  • Per últim comuniquem que es intenció de tots els convocants, organitzar un primer acte informatiu a Oliva, en la que contarem amb l'intervenció del Doctor Joan Martí i Colomer (portaveu de la Plataforma "NO a la MAT" en temes de salut).

Per saber-ne més:

El moviment ecologista reacciona davant la nova línea d'alta tensió a La Safor  [LLIBERTAT.CAT]

Plantegen una nova línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger [LLibertat.cat]

Seguiment de premsa del Fórum Unitari Contra l'Alta Tensió (FUCAT)

Web oficial de la Plataforma "NO A LA MAT" (Principat de Catalunya)

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid