Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista protagonitza una nodrida marxa pels carrers de València durant la Diada

La Policia Nacional espanyola ha identificat aleatòriament desenes de persones així com han escorcollat motxilles i diferent material a les organitzacions de l'Esquerra Independentista.
Sota e lema "Els Països Catalans decidim independència", Endavant (OSAN), Maulets i CAJEI han protagonitzat aquesta vesprada una nodrida marxa pels carrers de València amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre, Diada Nacional del País Valencià.

09/10/2008 22:02 Política
Durant el recorregut, que s’ha iniciat a les 18:00 hores al carrer Hospital, cantonada amb Guillem de Castro, desenes de persones han cridat per la independència i el socialisme, així com han reivindicat l’aturada de les polèmiques directives de les 65 hores i del retorn d’immigrants que la classe política pretén tirar endavant en els propers mesos.
 
La nota negativa de la jornada s'ha produït just al començament de la manifestació. A mesura que els manifestants han anat apropant-se al lloc d'inici, dispositius de la Policia Nacional espanyola han identificat aleatòriament desenes de persones així com han escorcollat motxilles i diferent material a les organitzacions de l'Esquerra Independentista. Un exemple d'aquesta actitud repressiva la trobem en la requisa de desenes de pals i canyes que servien per sostindre les banderes. En relació amb això,  un militant de l'Esquerra Independentista que ha anat a reclamar el material, ha estat denunciat perquè la policia ha considerat que els pals i les canyes de les banderes (de dos centímetres de diàmetre) eren armes blanques. 

Malgrat els impediments institucionals, la pluja intensa i la intimidació policial, milers de persones han secundat la marxa independentista. Una vegada més, els valencians i les valencianes hem demostrat la nostra estima pel 9 d'octubre i el nostre esperit de resistència. Des de l'Esquerra Independentista, ens congratulem per aquesta exitosa marxa i fem una crida a mantindre cada dia la lluita encesa a València i a tots els Països Catalans. 
 
D'altra banda, la Comissió 9 d'Octubre, formada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i diverses entitats culturals, socials i polítiques, s'han manifestat enguany sota el lema 'Pels nostres drets, pel nostre país', amb la finalitat de denunciar la política del PP contrària a la llengua i als drets socials dels valencians.
 
 
El 9 d'Octubre es commemora l'entrada de Jaume I a la ciutat de València i enguany es complirà el 800 aniversari

- L’Esquerra Independentista davant els reptes imminents. Endavant (OSAN)

- Construïm el somni: independència i socialisme. CAJEI

 

Per saber-ne més:

L'EI present a les mobilitazcions del 9 d'Octubre tot i l'intent d'aturar-la. Llibertat.cat

9 d’Octubre: «¡Viva España y el español!». Toni Cucarella 

A qui pretenen enganyar?. Toni Cucarella

Per les seues ensenyes…. Toni Cucarella 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid