Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El jove antimonàrquic de Barberà ha declarat avui davant del jutge

El veí de Barberà, Xavi Oñate, ha declarat aquest matí als jutjats de Cerdanyola del Vallès en relació al presumpte delicte d'injúries a la corona. Els fets es remunten a abans de l'estiu, quan la policia local va realitzar un informe amb comentaris políticis sobre una pancarta antimonàrquica penjada a l'Ateneu de Barberà. El jutge ha realitzat preguntes al jove processat a partir de l'atestat confeccionat per un sergent i tres agents de la Policia Local, que van assenyalar arbitràriament el Xavi atribuïnt-li la responsabilitat de la pancarta crítica amb els borbons. Alerta Solidària ha informat el Xavi ha rebut una gran mostra de solidaritat a la porta dels jutjats.

22/09/2008 15:51 Política

Xavi Oñate ha respost a les preguntes del jutge de Cerdanyola assumint la seva implicació social amb l'Ateneu, un lloc obert al poble de Barberà del Vallès on es realitzen xerrades, actes formatius, lúdics i reunions. També ha assumit que, com altres membres de l'Ateneu, ha realitzat algun cop  les gestions administratives com demanar permissos a l'ajuntament per realitzar activitats socials i cíviques, una responsabilitat que es reparteixen assembleàriament entre tots els seus membres. En aquest sentit, a les preguntes del jutge ha declarat que la pancarta motiu d'aquest processament va romandre a la façana del local, tot i que en desconeixia qui l'havia penjada. En canvi, ha negat rotundament una sèrie de preguntes capcioses d'informacions que recollien l'informe redactat pels policies locals de Barberà, amb un contingut polític criminalitzador i tendenciós.

Alerta Solidària ha informat fa pocs minuts a la seva web que durant la declaració davant del juge s'ha realitzat una concentració davant dels jutjats amb un número important de persones que s'hi solidaritzaven: En Xavi, que ha declarat durant poc més de 40 minuts ha agraït les mostres de suport i ha animat a seguir amb la onada de solidaritat, iniciada fa una any, amb les persones que veuen, com ell, coaccionada la seva llibertat d’expressió.

La denúncia que va iniciar les prèvies judicials contra el jove de Barberà va estar promoguda per agents de la Policia Local, suposadament arran de la denúncia d'una veïna, una actuació que sempre ha estat defensada pel govern municipal de Barberà, encapçalat per Ana del  Frago (PSC) i per Celestino Sánchez (EUiA), que abans de donar validesa a la gestió de la regidoria de Joventut per defensar el dret a opinar a Barberà va preferir tancar files entorn un càrrec polític temporal, el d'Antonio Báez (PSC), i uns funcionaris públics, els policies locals, que encara no han donat cap resposta del per què es va tirar endavant aquesta denúncia i, sobretot, per què es decidir assenyalar el Xavi com a responsable de la pancarta tot i no existir cap prova.

Al darrer ple municipal Antonio Báez (PSC), Ana del Frago (PSC) i Celestino Sánchez (EUiA) es van quedar sols oposant-se a una moció de suport al processat que comptava amb el suport de la PCPB, d'ERC, d'ICV i CiU, que va ser aprovada hores abans al ple de Badia del Vallès amb l'única abstenció del PP.

Segons les fonts consultades des de llibertat.cat, a partir de la declaració judicial d'aquest matí el jutge que instrueix aquest cas decidirà en els propers dies si sobresseix el cas i l'arxiva, obre noves diligències o bé el deriva a l'Audiencia Nacional espanyola, tal i com s'ha produït en alguns casos similiars.

Per saber-ne més:

Jornada Solidària a Barberà del Vallès Llibertat.cat

"Des del primer moment les candidatures han mostrat suport i ajut, destacant l’empenta de Badia" Entrevista a Llibertat.cat

Jutgen un veí de Barberà aquest dilluns per una pancarta antimonàrquica. Alerta Solidària

Concentració de solidaritat amb el Xavi al ple de Barberà del Vallès LLibertat.cat

EUiA i el PSC eviten que prosperi una moció a favor de l'antimonàrquic encausat a Barberà Llibertat.cat

Concentració i moció en solidaritat amb el Xavi de Barberà del Vallès Llibertat.cat

La policia local de Barberà del Vallès ( PSC-EUiA-ICV) acusa un jove d'"injúries" a la corona Llibertat.cat

Símbols com a arma llancívola

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid