Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Gob publica un detallat informe sobre els camps de golf de Mallorca

El Grup d'Ornitologia Balear i Defensa de la Natura (GOB), l'entitat ecologista pionera de les Illes Balears, ha fet públic un detallat informe sobre els camps de golf existents a Mallorca i el seu impacte damunt la natura de l'Illa.


09/09/2008 18:59 Territori

L'informe consta de vuit apartats i tres annexos on l'entitat analitza amb força profunditat el mal que fan els camps de golf a l'ecosistema illenc. Concretament, el grup ecologista analitza: la transformació del camp que suposa l'aparició d'aquest esport; la problemàtica de l'aigua que genera, donat l'elevat consum que demana; la contaminació dels aqüífers que provoca; la relació que té amb les places turístiques i residencials; la destrucció d'espais naturals que provoca; la normativa vigent al respecta; les il·legalitats que solen acompanyar la seva creació i el seu funcionament; i, tot seguit, una sèrie de conclusions i de recomanacions que fa el grup ecologista sobre aquesta qüestió.

Finalment, l'informe també consta d'una sèrie de mapes on apareixen tots els camps de golf que hi ha a l'Illa actualment, tots els de construcció prevista i la relació de camps de golf anul·lats i "caducats".

D'entre les propostes del GOB sobre aquesta problemàtica destaquen la modificació del Pla Territorial de Mallorca, la no autorització ni construcció de nous camps de golf, la vigilància de l'ús que en fan de l'aigua de rec i l'estudi del possible demantellament de qualque camp de golf exsitent.

En total, a l'illa hi ha 23 camps de golf en funcionament i 11 pendents de construcció. El GOB considera que n'hi ha massa i que l'illa no està preparada per acceptar que se'n facin de nous. Tanmateix, el GOB es felicita que s'hagi derogat la Llei de Camps de Golf de 1988, a través de la Llei 1/2008 de Mesures Urgents de Desenvolupament Urbanístic Sostenible. L'entitat considera que és un fet de cabdal importància perquè a partir d'ara els camps de golf que es projectin no podran dur associada cap tipus d'oferta complementària turística o residencial. 

Podeu consultar l'informe complet a:

http://www.gobmallorca.com/GOLF-INFORME-estiu2008.pdf

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid