Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’MDT no s’adhereix a l’acte de la PDD del dia 7 de setembre i reclama fer un pas endavant

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) acaba de fer públic un comunicat on assenyala que  no s’adhereix a l’acte organitzat per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) a Barcelona el dia 7 de setembre vinent perquè considera que, tot i la defensa genèrica del dret de decidir que s’hi fa, es manté en una vella dinàmica de “peix al cove” ja superada, com ho és la via dels Estatuts d’autonomia, que la PDD mateixa assegura que ja està depassada.

04/09/2008 12:09 Política
L’MDT és del parer que ja no es pot continuar amb les ambigüitats de limitar-se a demanar simplement “un bon finançament”, o a defensar com a referent democràtic un Estatut d’Autonomia que està mancat de suport popular i de legitimitat nacional.

L’MDT reclama, en la declaració recent del seu Comitè Nacional, que es faci un pas endavant i que la dinàmica de la PDD superi el discurs excessivament pendent dels estaments institucionals i es fonamenti, d’una banda, en el debat obert entorn de les formes de govern necessàries per a la superació dels Estatuts; i d’altra banda, en  l’organització d’estructures territorials autònomes de les institucions. 
 

Declaració del Comitè Nacional de l'MDT
 
Cal passar a l’ofensiva. Fem realitat l’exercici del dret de decidir

La reclamació del dret de decidir és cada dia un objectiu assumit per una part més important de la societat catalana. Un cop s’ha fet també més i més clara la necessitat d’unitat en defensa d’aquest dret, i la voluntat de defensar la lliure determinació de la nació catalana contra tota mena de restriccions i exaccions, considerem que el conjunt del poble català i les seves organitzacions més representatives en la defensa dels drets nacionals, haurien de fer, a partir d’aquest 11 de setembre vinent, un pas endavant tot passant a fer realitat el dret de decidir, traduint així els principis generals al terreny de la política efectiva.

Per això, assumint la nostra responsabilitat en aquest aspecte de la conjuntura política actual, i concebent la nostra reflexió dins la lògica política de la defensa del Dret de Decidir pròpia de la PDD i de les entitats que coordina, proposem al conjunt de les organitzacions, entitats i partits defensors d’aquest dret col·lectiu la dinamització "d’una nova embranzida per a l’exercici efectiu del dret de decidir, a partir d’uns primers compromisos com els següents:

1- La denúncia explícita de la via dels Estatuts d’Autonomia com un camí sense sortida i obsolet. I la necessitat de desenvolupar noves sortides polítiques a aquest atzucac.

2- El compromís per a la promoció de consultes populars sobre qüestions que afecten la nostra vida col·lectiva en diferents àmbits i continguts (social, econòmic, cultural, polític, de determinació nacional etc.) en les diferents institucions arreu dels Països Catalans (consells municipals, consells comarcals, parlaments regionals, etc.), com a via per al desplegament social del dret d’autodeterminació.

3- El compromís per a la dinamització d’una crida a la comunitat internacional perquè proveeixi garanties per al respecte a les diferents expressions de la nostra voluntat col·lectiva.

4 – El compromís per la creació i la potenciació de nuclis territorials de la PDD, d’acord amb la rellevància que han adquirit amb els nous estatuts aprovats per la plataforma el passat 15 de juny. La territorialització arreu dels Països Catalans és imprescindible si es vol crear un veritables Moviment Popular per l’Autodeterminació capaç de prendre la iniciativa i anar més enllà dels interessos dels partits del sistema.

5- La promoció arreu del país de debats públics i generalitzats entorn" de la forma de govern de què ens hem de dotar davant el fracàs de les autonomies. En aquests debats l’MDT defensarà la República independent dels Països Catalans, com a opció més vàlida per a la conjuntura actual i més representativa dels interessos populars, entenent que, per a l’MDT, el dret a decidir implica també el dret de les classes populars catalanes a decidir sobre quines són les prioritats i les finalitats de l’activitat econòmica.

Fem, doncs, una crida al conjunt de les organitzacions sobiranistes i independentistes, i a totes les persones i col·lectius respectuosos dels drets democràtics individuals i col·lectius, perquè a partir d’aquest 11 de setembre endeguin una nova etapa que ens permeti començar el camí per a fer efectiu l’exercici del dret de decidir.

PROU RESTRICCIONS, PROU RENÚNCIES !

ARA DECIDIM !

Comitè Nacional del Moviment de Defensa de la Terra

Països Catalans, 24 d’agost del 2008

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid