Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig centenar de persones demanen la llibertat d'Amadeu Casellas davant del Departament de Justícia

Una cinquantena de persones va tallar ahir el carrer Aragó de Barcelona per demanar la llibertat del pres anarquista osonenc Amadeu Casellas, en vaga de fam des de fa 66 dies. La concentració s'havia convocat davant la seu de la Secretaria de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, i familiars del pres demanen entrevistar-se amb algun dels seus responsables. La Guàrdia Urbana ha tallat el carrer per evitar l'accés dels cotxes i hi ha cinc furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

26/08/2008 17:14 Política

L'advocada, familiars i amics d'Amadeu Casellas van aconseguir la setmana passada una entrevista amb Albert Batlle, secretari general de Serveis Penitenciaris, per aquest dilluns, i per això s'havia convocat aquesta concentració de suport que va acabar tallant el carrer Aragó.

L'advocada de Casellas, Diana Reich,  havien demanat la presència de cinc persones a la reunió però que finalment la Secretaria només els deixava pujar a ella i la mare del pres, Josefina Ramon, a banda de desconvocar la concentració del carrer. Davant d'aquesta situació, els representants de la plataforma en suport de l'Amadeu i la seva mare, van decidir no pujar i presentar un escrit de protesta on recorden els 22 anys que porta tancat el pres anarquista i els 65 dies de vaga de fam. Aquesta situació 'ha afectat la seva salut', com recorda l'advocada, que es pot agreujar ja que ha decidit deixar de prendre glucosa. Per tot això reclamen que se li apliqui un 'tercer grau penitenciari' que permetria la seva excarceració immediata.

Per l'advocada, l'actitud d'Albert Batlle indicà 'que no volen parlar ni negociar', i que la principal raó per no donar-li el tercer grau és per aquest trencament de la condemna, ja que va fugir estant de permís.

La mare de Casellas, Josefina Ramon, va explicar que en 65 dies de vaga de fam ha perdut 30 quilos i que té por que ara 'que 'ha deixat de prendre glucosa' li afecti al cap o li quedin seqüeles. A partir d'ara només es podrà subministrat aliments o medicació 'per una ordre judicial'. Josefina Ramon ha dit que 'li comença a fallar la vista i l'altre dia va caure', tot i que està disposat a arribar 'fins al final'.

També va acusar els Serveis Penitenciaris 'de tenir la compassió als peus', i ha insistit en les traves que els han posat a l'Hospital Penitenciari de Terrassa on està ingressat, ja que només els deixen estar 15 minuts de visita o no els permeten portar-li roba.  

La concentració va acabar amb la lectura d'un manifest en favor de Casellas i l'anunci de diversos actes a Vic, Manresa i Lleida per aquesta setmana, a més d'una manifestació a Barcelona dissabte vinent.

Font: El 9 Nou d'Osona

 

Concentracions:

Dimecres 27 d'agost
- 19 hores
- Plaça Paeria de Lleida

Dimecres, 27 d'agost, a les 19.30
Concentració a la Plaça del Pes
Vic (Osona)

Divendres, 29 d'agost, a les 19:
Concentració davant l'Ajuntament de Terrassa

Dissabte, 30 d’agost, a les 17h:
Concentració a la Plaça de la Universitat de Barcelona.
Moguem el cul per l’Amadeu!!

 

 

Per sabern-ne més:

-"Amadeu Casellas només demana allò que li pertoca". Llibertat.cat

- El pres Amadeu Casellas ha perdut 28 quilos des que va començar la vaga de fam. Vilaweb

- Amadeu Casellas ja porta 60 dies en vaga de fam. Llibertat.cat

- Reclamen a la jutge el tercer grau per a Amadeu Casellas, que fa 52 dies que està en vaga de fam. El 9 nou (Diari d'Osona)

 
 
 
 
- Carta Oberta a una Senyora Sotmesa Indymedia Barcelona
 
 
 
 
 
 
- Seguiment Kaos en la red
 
 
 
 
 
Destaca aquesta carta de Roser Iborra: Llibertat, o mort. És la disjuntiva. Al cap de vint-i-tres anys de presó, què més li poden demanar? Amadeu és víctima de la nostra hipocresia, de les nostres lleis injustes. Sí, meves. Sí, teves. Perquè, en la mesura que callem, com més callem, més culpables som.
 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid