Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença la Festa Major Popular de Vilafranca del Penedès amb la penjada d'estelades

A les 23:30, a la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès, la popular penjada d'Estelades als campanars de la Basílica de Santa Maria donarà el toc de sortida de les Festa Major Popular organitzada per la Coordinadora de l'Esquerra Independentista (CEI). La majoria dels actes es concentran el cap de setmana.

26/08/2008 02:26 Política

Un any més els col·lectius de l’esquerra independentista de la vila tornen a organitzar la Festa Major Popular, que aquesta vegada es presenta amb el lema “Defensem el territori. Només el poble salva el poble”. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà la barraca de l’esquerra independentista,  situada a la plaça de l’Oli i estarà oberta els dies 29, 30 i 31. Aquesta proposta arriba arran d’un acord amb els administradors, i el propòsit de consolidar aquest espai al centre durant els propers anys, així com animar a altres entitats a sumar-se a aquest projecte d’autogestió obert i participatiu.

Una altra novetat que presentem aquest any, i que atén a una reivindicació dels balls de la Festa Major, és l’esmorzar popular per als balls del dia 29 d’agost. Aquest esmorzar serà gratuït per tots els membres dels balls de la Festa Major i també es farà a la plaça de l’Oli. Han confirmat la seva assistència pràcticament tots els balls, amb un total de 205 persones apuntades.

També volem aprofitar per anunciar que la tradicional penjada de les estelades a Santa Maria serà el dimarts 26 d’agost a les 00.00h. La penjada d’estelades compta cada any amb la presència d’una colla de diables d’algun poble de la comarca, i enguany hi hauran els Diables de la Ràpita.

El Casal independentista El Cep estarà obert, com cada any, durant l’actuació dels balls, les jornades castelleres i les processons. L'Ateneu Popular X estarà obert durant les tardes i les nits.

“Defensem el territori. Només el poble salva el poble”. Amb aquest lema es reivindica la defensa del territori i la lluita contra l’especulació és de vital importància per al futur de la comarca. I remarquen que "Ara més que mai, cal plantar cara als qui veuen en el Penedès un territori sucós on poder expandir el seu model metropolità, gris i del ciment. Davant les constants agressions al territori només un moviment popular organitzat podrà fer-hi front".

La CEI aglutina les organitzacions Endavant (OSAN), Assemblea de Joves de Vilafranca (AJV), Ateneu Popular X, La Torxa, Assemblea d'Okupes i Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

 

Programa:

DIMARTS 26 D'AGOST DE 2008
Plaça Jaume I - Basílica de Santa Maria
23:30h Popular penjada d'Estelades als campanars de la Basílica
amb l'actuació dels Diables de la Ràpita, i coca i cava per a tothom.

DIVENDRES 29 D'AGOST DE 2008
Barraca de l'esquerra independentista  (Plaça de l'Oli)
9.00h Esmorzar popular per als balls
19.00h Obertura de la barraca
00.00h Festa amb:
PD Follet Tortuga Vs Baba Lavident
Ateneu Popular X
Nit d'empalmada amb:
PD Capità Vs Ànima Negra

DISSABTE 30 D'AGOST DE 2008
Barraca de l'esquerra independentista (Plaça de l'Oli)
19.00h Obertura de la barraca
00.00h Festa amb:
PD Arrumbat
Ateneu Popular X
20.00h Concert amb:
Alatak + grup convidat, seguidament Xaranga
Casal Popular Okupat El Taller
3:30h La festa segueix amb PD No Dorm

DIUMENGE 31 D'AGOST DE 2008
Barraca de l'esquerra independentista (Plaça de l'Oli)
19.00h Obertura de la barraca
00.00h Festa amb:
PD Sixtynine

 

La seu social de la CUP, el Casal Independentista de Vilafranca El Cep, estarà obert durant les jornades castelleres i les processons.  

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid