Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Deu anys de crítica i lluites al Camp sota la mirada de Jordi Martí Font

Sota el títol "Ni Nadal ni Setmana Santa", Jordi Martí Font ha publicat mitjançant l'Editorial Riu Blanc de Gandia (la Safor), un llibre que arreplega deu anys de tinta crítica en forma d'articles d'opinió, que s'han publicat a diverses publicacions, tant comercials com alternatives, d'arreu dels Països Catalans, entre d'altres Pobleviu. Però com bé descriu el títol d'aquesta antologia "El Camp: deu anys d'opinió crítica" centra la seva atenció amb els conflictes i lluites que durant aquest període han marcat les comarques del Camp.

02/08/2008 04:08 Territori
El llibre s'estructura en diferents capítols monotemàtics en que es repassen qüestions com la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona, el PHN i altres lluites en defensa del territori o el conflicte de l'edifici de la sindical tarragonina, entre d'altres.
 
En opinió de Xavier Garcia, periodista i lluitador antinuclear i en defensa del territori, que ha acceptat l'encàrrec d'escriure el pròleg d'aquesta antologia d'articles: "Per sort, amb carnet o sense, Ramon Barnils va deixar algun que altre deixeble seguidor. Un d’ells, em sembla de tota evidència, és Jordi Martí i Font, periodista prioratí i home d’essència i existència llibertària".
 
"Venim del silenci, que deia Raimon. I aquí al Camp, el silenci s'ha allargat uns quants anys més, fins al punt que la Tarragona de Nadal, de l'alcalde Joan Miquel Nadal, ha convertit la Setmana Santa i la seva processó del silenci en símbol de la ciutat: la Setmana Santa i la seva processó del silenci. Ja m'enteneu. Callats ens volien i no ens hi han tingut. Aquests articles en són una mostra, però feliçment no en són l'única. No hem estat bons súbdits, no hem estat bons figurants d'aquesta processó de Setmana Santa, perquè sempre que hem pogut hem celebrat la vida, i en veu alta". Així comença la introducció d'aquesta obra. Tota una declaració d'intencions de les pàgines que la segueixen.
 
El llibre es pot comprar al preu de 15 € a diferents punts de venda de les nostres comarques: al Bar Campus i el local de la CGT (Reus), al local de la CGT (Tarragona) i a les parades que el Col·lectiu Independentista del Priorat munta als envelats de les festes majors de la comarca durant l'estiu. També podeu comprar-lo on-line a ProductesdelaTerra.
 
Font: Poble viu
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid