Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua'08 s'inicia amb la inauguració del "Memorial de la Pau Abad Oliba" a Cuixà

Aquest migdia, el Correllengua'08 s'inicia coincidint amb la inauguració del "Memorial per la Pau Abad Oliva" que consistirà en l'encesa d'una nova llàntia amb la Flama del Canigó, dipositada a la cripta de l'abadia. D'aquesta manera es vol celebrar el mil·lenari de l'Abat Oliba, abat de Cuixà i Ripoll i organitzador a Toluges de les assemblees de Pau i Treva. Els organitzadors d'aquesta diada són la Comunitat de Sant Miquel de Cuixà, l'Associació Amics de la Flama dels Països Catalans, la Corrdinadora d'Associacions per Llengua (CAL) i diversos ajuntament. El programa de l'acte a Catnord
 

28/06/2008 02:03 Política
La Flama del Canigó li retrà homenatge i la CAL iniciarà el Correllengua 2008 amb un acte carregat de simbolisme amb la flama que visualitza la unitat dels Països Catalans i la indivisibilitat de la seva llengua i cultura. L'acte començarà a dos quarts de nou del matí amb la sortida de la flama del Castellet de Perpinyà i es passarà per Toulouges i Prada de Conflent.
 
Després de la interpretació del Cant dels Ocells per la violoncel.lista Eulàlia Ara a Sant Miquel de Cuixà, s'encendrà la llàntia. Un cop encesa, hi haurà parlaments del prior del monestir del Rosselló, el pare Daniel Codina, i del president de la CAL, Pep Ribas. Acte seguit, es farà l'acte institucional d'encendre la Flama del Canigó, que es clourà amb la interpretació de la Muixeranga i la música de les corals de Sant Medir de Barcelona i de Sant Miquel de Cuixà.
 
A la tarda es farà una ofrena floral al castell de Rià, on va néixer Guifré El Pelós, fundador de Catalunya, i se celebrarà una conferència de l'historiador Enric Balaguer i posteriorment es llegirà el manifest del Correllengua, elaborat per l'escriptora Isabel-Clara Simó.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid