Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Continua la celebració dels 100 anys d'estelada amb l'edició d'uns vídeos

 Els promotors de la campanya "100 anys d'Estelada" han presentat uns vídeos per celebrar la Diada Nacional dels Països Catalans. Es Els promotors d'aquesta commemoració han exposat que Des d´avui mateix, revetlla de Sant Joan, diada dels Països Catalans, trobareu a la xarxa 2 canals de video amb imatges del centenari de l’estelada. La Comissió 100 Anys d’Estelada continua promovent l’aniversari de la primera aparició d’aquesta bandera de combat, que té com a primera referència clara la data de 1908, de la mà de l’independentista Vicenç A. Ballester.

 

 

23/06/2008 15:48 Cultura

Recordem que coincidint amb aquest centenari, la comissió promotora també va enfocar aquest aniversari  amb el recordatori del 40è aniversari de l’aparició de l’estelada amb l’estel vermell, imatge lligada a l’aparició del PSAN i de l’independentisme contemporani. El centenari del símbol que ha esperonat les conciències independentistes durant anys no passarà desapercebut, tal i com anuncien els organitzadors d’aquesta campanya. En altres casos, com en el centenari de la composició de la lletra d’Els Segadors (presentat per primer cop al Certàmen Socialista de Reus el 1899, i obra del poeta Emili Guanyabens) o la primera manifestació de la Diada (1901), que  es va saldar amb 30 detinguts, els responsables institucionals van silenciar aquestes commemoracions. Aquests aniversaris no han merescut cap atenció per part dels organismes institucionals que haurien de vetllar per la memòria col.lectiva, ni per part dels partits parlamentaris que s'atorguen l'etiqueta de ser catalanstes i d'esquerres. Els fets encara són “perillosos” de recordar.

Un altre aspecte significatiu d’aquesta campanya és la reedició del llibre Origen de la bandera independentista, que va ser publicat per l'editorial El Llamp als anys 80, amb un pròleg d’Oriol Junqueras.

   

 

 

 La campanya del centenaris de l'estelada també ha difós els següents enllaços per fer el seguiment de la campanya, visualitzar els vídeos amb major qualitat o obtenir el banner d'aquesta campanya:

 

 

 Com a popular us posem el enllaç al canal de youtube: http://youtube.com/100anysdestelada

Com a qualitat d’imatge i més professional també  obert un al canal de vimeo: http://www.vimeo.com/estelada

Si voleu veure totes les notícies al nostre web, cliqueu el següent enllaç: http://www.estelada.cat/main.asp?opc=5

Si voleu posar un banner al vostre web, bloc, etc... cliqueu al següent enllaç: http://www.estelada.cat/main.asp?opc=8

 

Per saber-ne més:


La CUP s'adhereix a la celebració dels "100 anys d'estelada". Llibertat.cat

S’inicia la Campanya del Centenari de la bandera estelada. Llibertat.cat 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid