Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Si algú volia mesurar, la manifestació d'Amposta d'avui supera amb escreix a la del 2000

Com diuen els organitzadors de la marxa, "no ens posarem d'acord amb les xifres, però, aquells polítics ebrencs que volien mesurar la força del moviment, n’haurien de prendre nota". Milers de persones molt més de les que hi van haver el 24 d'octubre del 2000 contra el PHN, han deixat constància del seu rebuig al transvasament i han posat en evidència a un govern que en el seu moment es va mostrar contraria a qualsevol interconnexió de xarxes.

18/05/2008 20:14 Territori

Milers de manifestants s'han aplegat aquest migdia pels carrers d'Amposta contra el transvasament de l’Ebre a Barcelona. Unes vuit persones ha indicat la policia municipal, però la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) assenyalen trenta mil, fins i tot alguna font ha donat la xifra de trenta cinc mil. Tot i així, el que cal remarcar que s'ha superat la xifra de divuit mil que es van manifestar contra el Pla Hidrològic del PP. Els manifestants han ocupat més espai als carrers d'Amposta del que van ocupar en aquella ocasió. Cal remarcar que quaranta cinc minuts després que la capçalera comencés a caminar .la part de darrere de la manifestació encara no s'havia mogut.

A la plaça del Mercat,  l'escriptor de les terres de l'Ebre Emili Subirats ha llegit el manifest després de la marxa i tres representants de la plataforma han pronunciat els repectius parlaments. 

Els participants han arribat d'arreu de la nació i l'Aragó. Sota els lemes "El transvasament no és la solució" i "Terres de l'Ebre: Catalunya enganyada", la concentració ha denunciat també la gestió que el govern ha fet de la sequera. La plataforma continuarà amb les mobilitzacions contra la interconnexió de xarxes i no descarta traslladar les protestes a Barcelona.

Xúquer Viu també s'ha manifestat amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre
Xúquer Viu ha decidit adherir-se'n i participar a la mobilització d'aquest migdia a Amposta, ja que ha considerat que la decisió presa pel govern espanyol i el govern de perllongar fins a Barcelona el transvasament l'Ebre a Tarragona és «inadequada, arbitrària i desproporcionada». A més a més, aniria en contra de la directiva marc de l'aigua, de la gestió racional dels recursos hídrics i crearia un «precedent de insostenibilitat institucionalitzada a escala estatal». 

 
Manifest blocaire contra el Transvasament
Més d'un centenar de blocaires s'han adherit al Manifest Blocaire contra el Transvasament, promogut per blocaires de les Terres de l'Ebre per expressar l'oposició de la internet catalana al projecte de la canonada que ha d'unir la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (CAT)

L'escrit adverteix que la interconnexió de xarxes serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l'àrea metropolitana en relació a la conca de l'Ebre, i denuncia 'l'alarmisme i la manipulació' amb què la Generalitat ha gestionat la informació sobre la sequera. El document afirma que el transvasament urgent a Barcelona respon als 'interessos especulatius que pretenen fer negoci amb l'aigua i consolidar un model de territori insostenible', i recorda que les solucions a la falta d'aigua no són els transvasaments, sinó l'estalvi, la reutilització, la recuperació d'aqüífers contaminats i la dessalinització.

Per saber-ne més:
Crònica de Jóvens de l'Ebre sobre l'enterrament popular dels rius de la nació

L’Associació de Veïns de Barcelona i la PDE signen un comunicat contra el transvasament. Llibertat.cat

Presentació de la Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments al Col·legi de Periodistes: Lliberta.cat

Més de 150 entitats i institucions ebrenques s'han adherit a la manifestació de diumenge. Llibertat.cat

Enterrament popular dels rius. Llibertat.cat

La Jornada de Lluita Ebrenca: tot un èxit 

MANIFEST DE LA PLATAFORMA METROPOLITANA CONTRA ELS TRANSVASAMENTS 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid