Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes per commemorar el 1r de maig

Homenatge a Francesc Layret

Divendres passat, La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i  l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van fer un homenatge a Francesc layret, ferm defensor del moviment obrer català, fins al seu assassinat, l'any 1920. Aquest acte serví, uns dies abans de la Diada dels Treballadors i les Treballadores, per tal de reivindicar les idees d'una persona que se situà sempre al costat de la gent humil i la nació catalana. 

28/04/2008 06:19 Laboral

A l'inici de l'homenatge, el secretari d'Organització de l'Espai Jove, Roger Bujons, va recordar la figura de Francesc Layret, del qual en destacà la tenacitat amb la que defensà la classe obrera i treballadora, tant de la Unió de Rabassaires com de la CNT de llavors, així com denuncià que la seva mort fou causada per uns pistoleristes a sou de la patronal i del govern civil, els qual van quedar impunes, segons informa la CAJEI 

Homenatge a Francesc Layret El segon en intervenir fou Oriol Sánchez, portaveu de la CAJEI , el qual destacà que els joves són un dels col·lectius més afectats per la precarietat, més explotats i més indefensos davant el capitalisme. Per tal de donar la volta a aquesta situació, Oriol Sánchez advocà per la construcció d'un sindicalisme nacional i de classe que lluiti per la independència i el socialisme dels Països Catalans i, citant Francesc Layret, va apostar perquè els obrers i les obreres lluitin també per aconseguir el poder polític, com a únic camí per tal de canviar la situació actual del món laboral.  

Finalment, David Soriano, portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC , va coincidir en la necessitat d'un fort i majoritari sindicat nacional i de classe i en una major col·laboració entre els agents socials, polítics i sindicals independentistes d'aquest país. David Soriano, que va qualificar CCOO i UGT com a “els bufons neoliberals del sistema”, va apostar per l'exercici d'un sindicalisme sociopolític que pretengui alterar la correlació de forces capital-treball, amb clara filosofia de crear un contrapoder al sistema establert.  

L'acte va acabar amb el cant dels Segadors i la Internacional i amb una ofrena floral a l'estàtua en honor a Francesc Layret.

Actes

Divendres, 25 d'abril
Homenatge a Francesc Layret a Barcelona
. Ofrena floral i parlaments, a càrrec de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC

Santa Coloma de Gramenet: 20h a l’Ateneu Popular Júlia Romera (c/Santa Rosa, 18). Xarrada sobre la lluita dels conductor(e)s d’autobusos de TMB pels dos dies de descans setmanal + sopar + actuació musical. Organitza: Comissió 1r de Maig

Dissabte, 26 d'abril
Santa Coloma de Gramenet: A les 19 Manifestació a la Plaça de la Vila. Organitza: Comissió 1r de Maig

Dimarts, 29 d'abril
A Sabadell a les 19:30h. Al Casal Pere Quart. "Alternatives a les polítiques econòmiques i les lluites sindicals al Vallès". Participen: Juanjo Hernàndez: Membre del Comitè d'Empresa de la Unitat Hermètica i de la secció del metall de la CGT,l Edu Lucas: Portaveu de la Federació de Treballadors de Catalunya i Francesc Ferrer: Membre del Seminari d'Economia Critica Taifa de la UAB. Organitza: CUP Sabadell.

Dimecres, 30 d'abril
A Celrà aquest any, l'Assemblea de Joves de Celrà, organitzen el primer TechnoPencaire per commemorar el dia del treballador en la festa major del poble.

Dijous, 1 de maig 
Convocatòries arreu dels Països Catalans

Actes Intersindical-CSC en motiu del dia del treballador i la treballadora

La Comissió 1 de Maig presenta els actes del dia dels i les treballadores a Vilafranca del Penedès

 

Comunicats:
1 de maig: Tallem d'arrel la precarietat, organitzem-nos contra el capitalisme. Endavant

El jovent volem viure dignament,APOSTEM PEL SOCIALISME!. CAJEI 

Manifest per un 1r de maig aternatiu i anticapitalista

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid