Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El col·lectiu nord-català "No a la THT" crida a manifestar-se dissabte a Perpinyà

El col·lectiu nord-català No a la THT que organitza dissabte a Perpinyà una gran manifestació contra la MAT i per les energies renovables, va fer ahir una crida  per què la gent participi massivament a la convocatòria. El col·lectiu es va fer responsable de les pintades que han aparegut a Catalunya Nord contra la línia d'Alta tensió. A banda, Mario Monti encarregarà un informe independent dels governs espanyol i francès sobre l'impacte de la MAT.

27/02/2008 10:03 Territori
Els responsables de No a la THT esperen reunir entre 10.000 i 15.000 persones per 'tenir més pes' quan s'entrevistaran a finals del mes de març a París amb el ministre d'ecologia francès, Jean Louis Borloo, abans la reunió de la comissió mixta francoespanyola que ha de decidir el futur traçat de la interconnexió electrica entre tots dos països.
 
La mobilització de dissabte ja ha rebut el support de l'associació dels alcaldes nord-catalans oposats al projecte, del Consell General dels Pirineus Orientals, del comitè de crisi que reuneix els diversos parlamentaris nord-catalans a París, i de les plataformes de les comarques gironines que organitzaran autobusos per participar a la manifestació abans de fer-ne una de similar a Girona el pròxim 30 de març.
 
La manifestació sortirà a les 10 del matí de la plaça de Catalunya de Perpinyà i recorrerà les principals avingudes de la ciutat. Tot i el caràcter reivindicatiu de la marxa, els organitzadors han dit que hi participaran grups musicals, castellers, i caros decorats que donaran un caire festiu a la mobilització que s'acabarà davant del Castellet amb un parlament en català i en francès que faran els coneguts cantants, Jordi barre i Cali, respectivament.

En aquest sentit els organitzadors han fet una crida a la responsabilitat de tothom dient que no calia respondre a les 'provocacions' en una clara referència a la detenció durant cinc hores a la gendarmeria del Voló, aquest divendres, de dos militants antilínia que pintava lemes contraris de la MAT sobre una carretera.
 
'Mai hem amagat les nostres intencions de fer pintades per mobilitzar la gent, fins i tot ho hem anunciat a cada reunió pública i hem comprat pintura acrílica perquè aquestes pintades s'esborrin naturalment' ha explicat Planes que ha demanat, com ho va fer divendres a la gendarmeria del Voló, ser imputat en el cas com a responsable del col·lectiu, 'ja que som nosaltres que hem comprat el material'.

D'altra banda va qualificar de 'irrisori' les explicacions fetes pel fiscal general del Tribunal de Perpinyà, Jean Pierre Dreno, que, ahir, en declaracions als mitjans de comunicació, va descartat qualsevol intent d'intimidació per part de la justícia.
 
Ahir també es va saber que, el mitjancer europeu sobre la línia de Molt Alta Tensió (MAT), Mario Monti encarregarà una auditoria independent sobre l'impacte que tindrà la línia a les regions afectats, directament o indirecta. Vol formar-se'n una opinió pròpia, lluny de les visions dels governs francès i espanyol, motiu pel qual també escolta els col·lectius afectats. Així ho va explicar el seu secretari als tres representants de No a la MAT que es van desplaçar a Brussel·les.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid