Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana que no es voti cap dels partits que es presenten el 9 de març

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet públic, en el marc d’una Trobada de Representants Territorial d’àmbit nacional celebrada a Lleida i en roda de premsa, el seu posicionament entorn les eleccions espanyoles, demanant que no es voti cap dels partits que es presenten i deixa llibertat a cada territori, depenent de la seva realitat social i política, a decantar-se pel vot nul, l’abstenció activa o el vot en blanc. Àudio: Antoni Rico (CUP Girona - Àudio: Adam Majó (CUP Manresa).
 

24/02/2008 22:27 Política
Adam Majó, portaveu de la CUP i regidor de la CUP de Manresa va afirmar a la roda de premsa  que “en els darrers 30 anys “ha quedat prou clar que la capacitat d’influir i de millorar les condicions de vida dels ciutadans dels Països Catalans des del Congrés dels Diputats són pràcticament nul·les”, i és per això creuen que “la millor opció passa per no votar cap dels partits polítics que s’hi presenten”.
 
Majó assenyalava que “ni el parlament espanyol ni el marc legal que l’empara –la Constitució espanyola- són plenament democràtics ni ens poden representar adequadament”.
 
Al seu torn, Antoni Rico, membre del Secretariat Nacional de la CUP i representant de la CUP de Girona va assegurat que l’opció del “no-vot” a cap dels partits polítics ha de fer-se sempre en clau “crítica i activa” però, sobretot “adaptant-se a les necessitats de cada territori”.
 
El gironí va remarcat que “la CUP treballa arreu dels territoris de parla catalana des de la base i al costat de moviments socials de cada territori”, i que “és per això que el secretariat de la CUP deixa en mans de les diferents candidatures de cada territori o comarca una presa de decisió sobre si creuen necessari demanar el vot nul o l’abstenció activa segons les necessitats i la realitat política de cada indret”.
 
A les comarques nord-orientals, per exemple, la CUP dóna suport la Plataforma No a la MAT que ha demanat el vot nul. En altres indrets, però, l’opció escollida pels moviments socials que hi treballen i per la CUP seria l’abstenció d’una forma activa o bé el vot en blanc que proposen les CUP del maresme.
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid