Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón ordena la persecució d'EHAK i ANB

 El magistrat Baltasar Garzón ha ordenat aquest matí el tancament de les seus dels partits independentistes bascos Acció Nacionalista Basca (ANB)  i   Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK). L’ordre que ha dictat estableix la clausura de les seus de tots dos partits i la congelació dels comptes corrents d’aquests partits i altre mesures de persecució. No obstant això, la suspensió no afecta les activitats dels militants d’EHAK o ANB de manera retroactiva, ja que podran mantenir els càrrecs públics tant als ajuntaments com al parlament basc.

08/02/2008 14:30 Internacional

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola ha dictat un ordre de suspensió i persecució de les activitats d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB-EHAK), mesura que ha plantejat per a un període de 3 annys. Els dos partits independentistes no es podran presentar a les eleccions del 9 de març.

Garzón ha legitimat aquesta nova persecució de les activitats polítiques dissidents argumentant cínicament que no es persegueixien les idees o la concurrència a les properes eleccions, sinó que s’ha pres una mesura “cautelar”: No se pretende tampoco ilegalizar un partido político por las causas previstas en una ley no penal, como es la de Partidos, sino aplicar una medida cautelar tendente a prevenir la continuación de la utilización de ese partido político para la comisión de graves delitos. Amb aquesta ordre de persecució es clausuraran els seus locals, s'intervindran comptes corrents i s'arribarà a tallar la llum i l'aigua, així com altres serveis, de les seus d'aquests dos partits.


 En aquest sentit, el magistrat també inclou a la llista de prohibicions qualsevol activitat exercida des d’aquests partits, siguin expressions escrites o d’un altre caràcter, com ara les pàgines web, premsa o manifestacions públiques d’expressió (unes mesures que vulneren tots els principis de drets i llibertats universals): ...como partido, organización o grupo en cualquier actividad o ámbito nacional o internacional, público o privado o institucional, raó per la qual seran perseguides les activitats consistents a convocar manifestaciones, concentraciones, caravanas o cualquier acto público o de asistir a los mismos con carácter orgánico directa o indirectamente.

Enllaços del diari GARA sobre l'ordre dictat per Garzón: 

-Auto judicial íntegre EHAK

-Auto judicial íntegre ANB

-Reaccions a la prohibició dictada per Garzón

-L'advocat de l'Estat sol.licita al Suprem també suspendre l'activitat d'Ezker Abertzalea

 Per saber-ne més:

El Tribunal Suprem espanyol rebutja les “mesures especials” contra ANB i EHAK sense garanties Llibertat.cat

L'Audiencia Nacional ordena la detenció de 40 persones pel sumari 18/98 Llibertat.cat

ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes Llibertat.cat

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid