Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Campanya de persecució de l’independentisme canari, de la mà del PSOE

 Durant les darreres setmanes s’han fet públics les activitats d’espionatge i persecució de l’independentisme canari, que darrerament ha desplegat un creixement en una campanya de reivindicació sobiranista de l’arixpèlag. Davant aquest creixement social de la revindicació nacional canària la policia i els serveis secrets espanyols (CNI) han iniciat una campanya de criminalització de l’independentisme canari. Una ofensiva intoxicativa que ha arribat fins al punt que el Delegat del govern canari, del PSOE, ha vinculat Al Qaeda al moviment d’emancipació nacional canari en una entrevista.

15/01/2008 23:01 Internacional

A una entrevista a Segura Clavell, Delegat del Govern canari, sobre l’emergent “coqueteig” del nacionalisme canari amb el sobinarisme, aquest va respondre textualment que CC (Coalició Canària) se ha metido de lleno en una deriva independentista y en un mundo en el que existen sectores radicales, como Al Qaeda u otras organizaciones terroristas internacionales, en un mundo con amenazas  cada vez más globales, Canarias no puede permitirse esos lujos.

Setmanes enrere, 13 joves independentistes sense filiació política a cap organització van ser detinguts per a l’estadi de futbol de Gran Canària pel fet de portar banderes canàries amb els set estels verds, un fet que la policia va interpretar com a delictiu, ja que es tractava de banderes “anticonsticionals”.

La policia espanyola va afirmar que tenia notícies que un grup persones "presumptament lligades a l’independentisme radical" s'anaven a desplaçar des de Tenerife fins a Gran Canària per presenciar el partit de futbol de la selecció nacional canària, que jugava amb la d’Angola: "un marc ideal per a enarborar la idea del soberanisme", segons van exposar a diferents mitjans els responsables policials.


Els mitjans de comunicació de l’independentisme canari ha informat que, tant la policia espanyola i com el Centre Nacional d'Intel•ligència (CNI) reconeixen que vigilen els grups independentistes [legals] des fa més d'un any, arran d'un presumpte ressorgiment del "soberanisme" encoratjat pel periòdic El Dia.

El CNI ha emès informes al govern de la metròpoli en el qual indica algunes qüestions claus sobre aquest pseudoindependentisme de nou encuny, que no ha donat mostres de fortalesa organitzativa, però que podria tenir rere seu persones de la classe econòmica i social alta de Tenerife, una relació vinculada a l'aparició d'investigacions judicials importants com la compravenda de la platja de Las Teresitas i el cas Fórum.

 El que vénen a dir els informes del CNI és que persones que podrien veure's en problemes amb la justícia davant les investigacions en curs podrien estar col•laborant econòmicament amb grups independentistes amb la finalitat de llançar un missatge a Madrid: O es paren les investigacions o l'Estat tindrà un problema sobiranista amb Canàries.

Després de més d'un any d'informes i seguiments, la policia espanyola tracta de justificar el operatiu tractant de demostrar que els 13 detinguts al partit de futbol (i que no pertanyen a la "classe econòmica i social alta de Tenerife") tenen relació amb l’independentisme i si algú els va pagar els bitllets per a desplaçar-se a Gran Canària.

Per saber-ne més:

NOTIFICACION (A quién corresponda). Vicente Quintana.


UNA DIANA EN LA ESPALDA. Teodoro Santana.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid