Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L´acord hispanofrancès sobre LA MAT: "Cortina de fum"

L'alcalde de Crespià (Pla de l'Estany) i president de l'Associació de Municipis contra la MAT (AMMAT), Francesc Xavier Quer i i el portaveu de la plataforma No a la MAT, Pasqual Aguilar han coincidit en manifestar que anuncis com aquest desvien el debat real sobre la necessitat de la línia. Per això, tant un com altre portaveu han demanat 'transparència' a l'executiu estatal. Aquestes han estat les primeres reaccions al traçat definitiu de la línia d'alta tensió al seu pas pels Pirineus.

09/01/2008 02:12 Territori

Les plataformes opositores al projecte han carregat contra l'anunci que va fer ahir el secretari d'estat d'Energia, Ignasi Nieto, sobre l'acord previ a la cimera hispanofrancesa de dijous. Segons l'acord, la interconnexió dels 400 kV es farà per la Jonquera i el Pertús, aprofitant el corredor d'infraestructures format per l'autopista AP-7, la N-II i el TGV.

Francesc Xavier Quer ha assenyalat que es tracta d'una 'cortina de fum' amb l'únic objectiu de desviar el debat sobre la necessitat de la línia.

De la mateixa manera també s'ha expressat Pasqual Aguilar, i ha reclamat 'transparència' al govern estatal, a més a més,  ha demanat  que es posi sobre la taula la necessitat real de la línia de 400.000 volts. Aguilar ha indicat que, fins que no es demostri que l'alta tensió és necessària  i no respon a 'altres interessos econòmics', no té sentit parlar de traçats.

Diverses fonts periodístiques, informen que el govern espanyol i francès haurien tancat un acord previ a la cimera de dijous a París perquè el traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) sigui el de la Jonquera-Le Pertús, segons ha informat el secretari d'estat d'Energia, Ignasi Nieto, en una trobada a La Moncloa amb els periodistes acreditats a la cimera hispano-francesa de París.

L'acord estableix la creació del tram de 55 quilòmetres entre la zona de Figueres i Perpinyà. D'aquests 55 quilòmetres, 10 corresponen al tram internacional, i és en aquests en què encara s'ha d'acabar de decidir si se soterren, se soterren parcialment o van al descobert.

L'acord estableix d'aquesta manera el traçat, però falta per concretar el metre exacte pel que passarà, i el finançament, que es perfila com l'eix de la cimera pel que fa a la MAT. Segons l'executiu espanyol, les previsions són que la interconnexió estigui enllestida al 2012.

 

Per saber-ne  més:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caminada contra la MAT a Taradell. Llibertat.cat 23.09.07

El govern francès es compromet a revisar la MAT mentre que l'espanyol i el català es fan el suec. Llibertat.cat 21.09.07

Mobilitzacions a Vic i Sant Martí de Centelles contra la MAT. Llibertat. 17.09.07 

Tapen els forats per col·locar les torres de Molt Alta Tensió a Folgueroles i Tavèrnoles.  Llibertat.cat 14.09.07

Els opositors a la MAT simulen un cementiri per mostrar la mort del territori.Diari de Girona 14.09.07

La plataforma No a la MAT talla la N-II a Medinyà i provoca 6 quilòmetres de cua.Diari de Girona 10.09.07 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid