Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de presones participen a la manifestació de la Diada del Nou d'octubre a València

11.10.07 La marxa convocada per la Comissió Nou d'Octubre, formada per Acció Cultural del País Valencià i organitzacions polítiques on es trobava el conjunt de l'Esquerra Independentista, va aplegar prop de deu mil persones, segons els organitzadors. El bloc de l'Esquerra Independentista era el més nombrós. La clausura dels repetidors de TV3 al País Valencià i l'intent de criminalització i persecusió per la crema d'imatges del rei van centrar els eixos de la mobilització a les diverses pancartes i crits dels manifestans.

11/10/2007 03:55 Política

 

La manifestació va recòrrer el centre de la ciutat i va estar vigilida de molt a prop per la policia espanyola. També cal remarcar la presència de grups feixistes amb la passivitat de la policia. Tot plegat va caldejar l'ambient i van fer que els organitzadors desmuntessin l'equip de so abans del parlament del membre de l'esquerra independentis, segons explica la crònica de la manifestació d'Endavant:

"Quan s’arribava a l’estàtua de Jaume I començaven els parlaments, que, també per primer cop, anaven a comptar amb la presència oficial de l’Esquerra Independentista. Per a la sorpresa i indignació dels primers manifestants, que ja havien arribat, els parlaments començaven sense que el gruix de la manifestació concloguera el recorregut. De manera fugissera començava el parlament, i abans que donara temps a vore que passava s’havia desmuntat l’equip i que la Comissió nou d’Octubre abandonava de manera precipitada el Parterre.

Manifestació València 9 octubre 07 La gent sense saber què passava va esperar que començara el parlament de l’EI, encara que amb unes condicions més precàries ja que es va tindre que recórrer a un megàfon. El discurs es va centrar en l’anàlisi de les darreres eleccions autonòmiques i locals lamentant el triomf de la dreta més espanyola, però també les claudicacions i renúncies dels partits anomenats progressistes i valencianistes. Més endavant es va recordar el procés de reforçament que està vivint l’EI i la importància d’avançar en les diverses lluites sectorials (estudiantil, de classe, antirepressiva o electoral). Per últim es va denunciar la campanya de manipulació política amb l’intent de clausura dels repetidors de TV3 al País Valencià, i els actes de solidaritat arreu dels Països Catalans arran de la crema de fotografies dels borbons. Un cop finalitzat el parlament diverses imatges de la família reial prengueren foc de manera espontània abans que sonara la Muixaranga.

Durant tot el temps que va durar el parlament la presència de feixistes fou constant (només una vintena), això sí, sota la protecció dels antiavalots de la Policia Nacional espanyola. Potser aquest va ser el factor que va provocar la fugida, sota la mirada incrèdula de la resta de manifestants, dels partits de la Comissió Nou d’Octubre".   

Segons informa vilaweb, cal afegir que la policia espanyola ha identificat diferents manifestants per la crema de simbologia relacionada amb el borbó, pel qual es passarà l'informació a l'autoritat judicial. Caldrà estar atents i atentes, doncs, com en d'altres indrets dels Països Catalans, a les decisions que es prenguin des de l'Audiencia Nacional.

  

Per saber-ne més:

- L'Esquerra Independentista es mobilitza el 9 d'octubre. Llibertat.cat

- Manifest "Per l’habitatge i per la Terra, el jovent en peu de guerra!" - Maulets

- 1707-1917-2007: Les lluites del passat i del present - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid