Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arxivada una denúncia contra la policia per agressions i amenaces a dos independentistes

El jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha acordat l'arxivament del procés obert contra agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra acusats d'amenaces i injúries pels fets ocurreguts el 23 d'abril de 2009 contra dos membres de l'Esquerra Independentista.
 
Alerta Solidària considera que és lamentable el posicionament del Poder Judicial al servei de la impunitat policial, "sense més arguments que el desenvolupament de les tasques de control d'una manifestació independentista". Segons la plataforma antirepressiva, "el Poder entén com a desenvolupament de tasques un segrest (no consta cap detenció) i les continues amenaces contra ells i el seu entorn, amenaces concretes, determinades i possibles tal i com exigeix tant la llei com la Jurisprudència per a condemnar a algú per amenaces".

18/11/2011 00:19 Drets i Llibertats
Alerta Solidà explica que els fets van passar en finalitzar la manifestació tradicional de Sant Jordi. Els dos independentistes, en David i l'Albert, militants de la COS i d'Endavant respectivament, marxaven cap a casa quan dos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra, que els havien vist gravant la manifestació amb una càmera, els van ordenar entrar a les dependències de l'Ajuntament per escorcollar-los i exigir-los que els entréguessin la cinta amb les imatges. El requeriment el van fer entre empentes, cops, amenaces i insults que van anar en augment quan van comprovar que els independentistes ja no disposaven de cap targeta ni de cap cinta dins del dispositiu. Els agents van embogir i van començar a augmentar la pressió i amenaces cap als dos independentistes perquè els diguessin a on eren les imatges, qui les tenia i que en cas que sortissin publicades els anirien a buscar a casa i els clavarien una pallissa. Enmig de la detenció il·legal, va aparéixer un altre policia només amb la intenció de fotografiar els dos militants, els quals es van negar en tot moment. Van intentar, forcejant, posar-los de cara a la càmara, però els dos independentistes giraven la cara i donaven l'esquena. Més d'una hora de tracte prepotent i humiliant.

Segons la plataforma antirepressiva, els dos independentistes davant aquests fets es mostraren ferms i no cediren ni a la pressió ni a les amenaces dels policies. Tot plegat va succeir amb la complicitat d'altres agents de la Guàrdia Urbana presents a les dependències de l'Ajuntament de Barcelona. Després d'això els dos independentistes van presentar una denúncia per amenaces i injúries davant els Jutjats de Barcelona, sense poder concretar la identifiació dels policies perquè s'havien negat a donar-la.
 
L'advocat dels denunciants, juntament amb fiscalia, va haver de requerir fins a tres vegades al cos dels Mossos d'Esquadra que identifiiquessin als agents implicats aquell dia en el seguiment de la manifestació independentista. Intents que en cap cas van reeixir així com tampoc la petició de les imatges de les càmeres de seguretat de l'Ajuntament.
 
Seguint amb els intents frustrats per arribar a aconseguir alguna identificació i alguna declaració dels agressors, el Jutjat d'Instrucció núm. 24 ha decidit, de cop, arxivar la denúncia, assenya  Alerta Solidària.
 
"Dos anys després queda acordat el sobreseïment dels fets en tractar-se, segons el JI núm. 24, de l'actuació legítima de dos agents, que desconeixem encara, que s'haurien emparat en el desenvolupament de les seves funcions d'agents de paisà. Funció que els permetria, segons el jutge, l'actuació irregular de fer entrar a l'Ajuntament, retenir i escorcollar amb la finalitat de sotstreure una cinta de vídeo, als dos independentistes. La interlocutòria dels jutjats a més, treu importància al trencament dels objectes personals i fins i tot considera irrellevants els insults i les amenaces, en comprovar que en quedar lliures, no van haver de necessitar cap tractament mèdic o curatiu", remarca la plataforma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid