Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bona resposta a les concentracions antimonàrquiques arreu dels Països Catalans

Al llarg del cap de setmana desenes de mobilitzacions estaven previstes arreu dels Països Catalans. A continuació us adjuntem una breu explicació sobre el desenvolupament d'aquestes, en funció de la informació que se'ns va fent arribar així com de tot allò publicat en d'altres mitjans de comunicació i de contrainformació.

Més enllà d'un considerable seguiment de les concentracions, cal ressaltar la imaginació mostrada en aquestes, amb tot tipus d'activitats i paròdies al voltant de la figura del monarca.

(Es va actualitzant)

07/10/2007 12:56 Política

A continuació us llistem les mobilitzacions de divendres i dissabte per orde alfabètic, que cal sumar a les convocatòries estudiantils fetes el passat dijous.

Alacant (Alacantí). Unes cinquanta persones es concentraren per mostrar el seu suport solidari amb les persones encausades per l’Audiència Nacional per haver cremat fotografies del rei. Darrere de la pancarta en la qual s’expressava que “a Alacant també cremem la monarquia”, les solidàries i antimonàrquiques cridaren consignes en contra de la casa reial espanyola i contra la repressió del govern de Zapatero, fent onejar estelades i banderes republicanes. En tot moment la concentració va ser vigilada per un fort desplegament policial, tant uniformat com de paisà, i gravada per la policia des d’una casa de la Plaça de la Muntanyeta. Vídeo

Banyoles, 150 personesBanyoles (Pla de l’Estany). Unes 150 persones es van reunir davant de l'ajuntament amb una pancarta que resava 'Banyoles antimonàrquica' i alguns joves van cremar cartes de la baralla espanyola amb la figura del número 12, el corresponent al Rei, amb el lema 'escac i mat'. Cal recordar que Jaume Roura, el primer imputat en el cas, és d’aquesta població.

 
 Barcelona (Barcelonès). Després un nombrós acte convocat per Alerta Solidària al Casinet d'Hostrafrancs de Barcelona, divendres al vespre es van cremar diversos retrats dels Borbons  La protesta també va servir per donar suport als encausats per delictes d'injúries a la corona. 

A la Vila de Gràcia, 50 persones varen concentrar-se dissabte a la Plaça Rius i Taulet i van cremar una pancarta del borbó. Es llegí un manifest crític amb la poca solidaritat rebuda pels partits amb representació parlamentària.

Castelló de la Plana (Plana Alta). Un centenar de persones secundaren la convocatòria de l’Esquerra Independentista davant de la Diputació de Castelló en solidaritat amb els i les imputades.  

Berga (Berguedà) La concentració antimonàrquica a Berga, organitzada per Casal Panxo, ha aplegat unes tres-centes persones que han omplert la Plaça de les Fonts. La concentració ha estat l'últim d'un seguit d'actes que s'han realitzat a la mateixa plaça per celebrar els 8 anys del Casal Panxo. S'ha fet un dinar popular, una xerrada de la Campanya 300 anys, així com un concert del grup Improvitzats. La concentració a començat puntual a les 20h amb la lectura d'un manifest, s'han cridat consignes antimonàrquiques i s'ha cremat a cara descoberta una fotografia del rei espanyol entre aplaudiments dels assistents. L'acte ha acabat amb la cantada dels Segadors.

Cerdanyola del Vallès (Vallès Occ.). En finalitzar els actes de les Jornades Antirepressives es va realitzar una performance artística sobre la persecució per la crema de retrats del rei, en què es va cremar una representació de la corona.

Figueres, un centenar de persones Figueres (Alt Empordà). Unes 100 persones es van concentrar davant de l'Ajuntament i van fer explotar globus amb el símbol de la corona espanyola. Cal recordar que dies abans un grup de solidaris van irrompre al ple de l’Ajuntament demanant el seu suport a dos veïns imputats en el cas. 

Girona (Gironès). Més de 500 persones acudiren altra vegada a la Plaça del Vi, on s'improvitzà una manifestació pel centre de la ciutat que tornà al punt d'origen. Durant la marxa es parodià el borbó a través d'un pallasso amb corona i escorta que participà de la manifestació. L'acte es clogué amb la lectura d'un manifest i el cant d' Els Segadors.
 
Granollers (Vallès Oriental) Com en d'altres poblacions, i tal com apunta Alerta Solidària, els Mossos d'Esquadra van voler impedir la concentració i van estar a punt d'endur-se un militant independentista detingut. La resposta de la gent i la presència de mitjans de comunicació van impedir un nou capítol de repressiva política.  

112_1Igualada (L'Anoia). Ahir dissabte unes dues-centes persones es van concentrar a la plaça de l'ajuntament d'Igualada contra la corona espanyola i en solidaritat amb els encausats per les cremes dels retrats del rei.    

   


 

 

Manresa, 150 persones Manresa (Bages). El passat dissabte, convocats per l'Esquerra Independentista manresana, unes cent-cinquanta antiborbònics es van concentrar a Manresa. Els concentrats van mostrar cartells on es podia llegir "jo també sóc antimonàrquic". Durant la concentració es van cremar cartells del monarca borbó, un gest que volia ser una demanda al dret de la llibertat d'expressió i de solidaritat amb les persones imputades i cridades a declarar pel mateix fet. Cristina Grasset, en nom de l'Esquerra Independentista a Manresa que integren diferents col·lectius com la CUP, Maulets, l'Assemblea de Joves i el Casal Popular la Fadulla, va exposar la seva preocupació per la direcció que els màxims estaments de l'Estat Espanyol està prenent des de fa ja algun temps, il·legalitzant partits, tancant diaris, o més darrerament el segrest d'una publicació humorística o les mateixes reaccions per la cremada fotografies del rei espanyol. En aquesta línia Grasset va fer esment explícit, també, de les preocupants recents detencions de la cúpula de Batasuna.Grasset va recordar també que gairebé 200 anys després de la crema del paper segellat a Manresa en protesta la ocupació forana, dissabte uns altres manresans feien el mateix i pels mateixos motius. 

Olot (Garrotxa). Unes 60 persones es van manifestar a la plaça Rector Ferrer d'Olot, no sense problemes ja que els Mossos d’Esquadra van provar de prohibir la concentració al llarg dels dies anteriors amb amenaces i coaccions als i les organitzadores. En aquesta marxa, hi participaren uns Reis Mags d'Orient que es sumaren a les mostres de rebuig al rei espanyol.

 Ontinyent (Vall d’Albaida). Unes 50 persones s’han reunit aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament d’Ontinyent, en resposta a la convocatòria de l’Assemblea de Joves de la Vall d’Albaida. S’ha llegit un manifest en suport dels acusats i en defensa de la llibertat d’expressió, i s’han desplegat pancartes amb el lema ‘La Vall d’Albaida també és antimonàrquica’ o ‘el franquisme s’acabarà amb la república’. Video
 

Pedreguer (Marina Alta). Unes desenes de persones secundaren la protesta antiborbònica en aquesta població valenciana. Cal recordar que el seu ajuntament aprovà dies enrere diferents propostes referents als 300 anys d’ocupació que es viuen als Països Catalans.

ReusReus (Baix Camp). Unes 300 persones han respost a la convocatòria fet per l’Esquerra Independentist del Camp. S'ha desplegat una pancarta, s'ha llegit el manifest i s’ha cremat un ninot amb corona i bandera espanyola. Tot seguit s'han cremat fotogràfies de Toni Albà imitant al "Juanca". L’acte, amb força seguiment dels mitjans informatius, ha rebut el suport de molts reusencs i reusenques amb els seus aplaudiments. La policia realitzà algunes identificacions.   

Ripoll, un centenar de persones Ripoll (Ripollès). Vora un centenar de persones d'arreu de la comarca s'han concentrat a la Plaça Sant Eudald i s’han manifestat fins a l’Ajuntament. El col·lectiu "Al Ripollès no tenim rei" ha presentant les 70 adhesions rebudes al manifest de denúncia en aquesta població i ha llegit un comunicat en el qual es feia un breu resum de l'estat del cas i de les darreres notícies com la citació d'un dotzè independentista el proper dilluns. S’hi han cremat fotografies amb la cara d’un popular imitador del monarca.  

Sabadell, més de dues-centes persones Sabadell (Vallès Occidental) Més de dues-centes persones s'han concentrat davant l'ajuntament, on s'ha llegit un manifest en suport a les detencions que es van fer a Girona per la crema de fotografies del rei, i a continuació s'ha cremat una fotografia del rei, mentre els assistents aplaudien, tot seguit s'han cridat consignes en contra del monarca i de la democràcia espanyola. L'acte ha transcorregut sense incidents i amb total tranquilitat. També cal destacar que l'acte ha creat molta espectació que també s'ha sumat a la protesta. Informació Sabadell

Sant Celoni (Vallès Oriental). Unes 90 persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila on es cridà en contra de la monarquia, es llegí un manifest i es tancà l'acte amb la cantada de Els Segadors.

Sant Cugat (Vallès Occidental). Unes 70 persones Sant Cugat (Vallès Occidental). Unes 70 persones s'han manifestat contra la monarquia aquest dissabte a Sant Cugat. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en suport dels encausats per cremar fotografies del rei i en contra del rei d'Espanya, recordant que va ser nomenat successor de Francisco Franco pel mateix dictador. Ràdio Sant Cugat

 

Sitges (Garraf). Dissabte es concentraren unes 30-35 persones a la Plaça de l'Ajuntament. Es va llegir un manifest, davant d'una pancarta dels 300 anys i davant de la porta de l'Ajuntament on hi penjaven una estelada, una bandera de Sitges i una bandera la campanya Jo també sóc antimonàrquic/a. Desprès del manifest dos persones van cremar un foto d'un retrat de Felip V i es va muntar una paradeta per recollir adhesions a la campanya "No al Rei" i autoinculpacions del cas. Aprofitant el festival de cinema que s'hi celebra aquests dies, van repartir-se octavetes de la campanya dels 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència. 

4894_2_terrassacremarei061007cTerrassa (Vallès Occ.). Un centenar de persones es van concentrar dissabte en una mobilització antimonàrquica. Van ser cremats retrats del rei i es va repartir propaganta contra la institució monàrquica i a favor dels represaliats per les cremes entre els veïns d'aquesta població. 

   

TortosaTortosa (Baix Ebre). Un centenar de persones secundaren la convocatòria a la capital del Baix Ebre. En aquesta, es van ballar jotes en contra de la monarquia.
Parlament de Maulets
Parlament del SEPC
Cantada de jotes antimonàrquiques  

València (l’Horta). La policia espanyola, tal com passà recentment a Mallorca, va impedir la concentració a la capital del País Valencià. Els agents no van permetre que els ciutadans romanguessin davant de la delegació del govern espanyol, al·legant que els organitzadors no havien demanat permís a l’Ajuntament. La policia també va requisar diverses pancartes antimonàrquiques, alhora que amenaçà als i les concentrades tal com denuncia Alerta Solidària.

Valls, dues-cntes persones Valls (Alt Camp). Unes 200 persones es van concentrar el passat dissabte a la Plaça del Blat de Valls en solidaritat amb els encausats per la crema de fotografies del monarca espanyol. Durant l’acte, membres de l’Assemblea de Joves de Valls, en representació de l’Esquerra Independentista vallenca, van llegir un manifest exigint el dret a decidir dels pobles, criticant la Constitució espanyola i demanant l’absolució pels antimonàrquics de les comarques gironines. També es va fer una crítica a la classe política oficial acusant-la de còmplice davant les resolucions de “l’Audiencia Nacional”, un tribunal que consideren “d’excepció i hereu del Tribunal de Orden Público franquista”. Un cop acabat el discurs, un grup de persones, tapades per una estelada de grans dimensions, van encendre un retrat del rei ruixat amb Valls, dues-cntes persones gasolina. Posteriorment, l’estelada es va retirar progressivament, deixant al descobert la crema, que va rebre els aplaudiments de les persones congregades. Durant l’acte, es van sentir consignes com: “els catalans no tenim rei”, “crema, crema, crema la corona espanyola” i “si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a l’Alt Camp i el coll li tallarem”. Quatre persones a cara descoberta van cremar també fotografies del rei Juan Carlos abans que l’acte conclogués amb el cant dels Segadors.
Entre els assistents, Gerard Nogués, regidor de la CUP de Valls, va assegurar que la repressió contra els antimonàrquics i la crema de fotografies del rei “és una cosa que ens afecta a tots” i va solidaritzar-se amb els encausats.

VIC, un centenar de persones Vic (Osona). La concentració contra la monarquia ha reunit un centenar de vigatans i vigatanes i ha acabat amb la crema de diversos fotografies del borbó amb l’uniforme de les Forces Armades. A tocar l'edifici de l'Ajuntament, els i les assistents han mostrat pancartes en què es demanava la llibertat per als acusats dels fets de Girona i han fet crits contra la monarquia, com "Som catalans, no tenim rei!".  

A Palma, el passat dijous s'havia de fer una concentració però s'ha ajornat fins al dia 9, a causa del temporal que va patir la ciutat i el conjunt de l'Illa. Tot i així la policia va escorcollar el centre de la ciutat cercant joves amb fotografies de la imatge reia. Titular del Diari de Balears del passat divendres, 5 d'ctubre: "La policia regira el centre de Ciutat per trobar joves amb fotos del rei". O Última hora: "La policia impedeix la concentració antimonàrquica de Maulets". A tot això cal llegir l'article de Tomeu Martí al Diari de Balears del dia 7 :"Poques feines o poca vergonya"

 

Per saber-ne més: 

Concentracions arreu del país. Èxit de participació. Avui, Sabadell - Alerta Solidària

Jo també cremo la corona espanyola - Web de la campanya

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid