Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tret de sortida als actes de commemoració del Tractat dels Pirineus

Aquest divendres es donarà el tret de sortida als actes de commemoració del 352 aniversari del Tractat dels Pirineus, un tractat que va marcar el trossejament del territori.

Els actes començaran aquest divendres al casal de Perpinyà amb la presentació del llibre "A cremallengua. Elogi de la diversitat lingüística" de l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís. Presentacions que també acolliran el divendres 28 d'octubre el Fogar Rural de Bao i el dissabte 29 la vila de Prada. 

20/10/2011 13:31 Drets i Llibertats
També es projectarà el documental "350 anys del Tractat dels Pirineus" realitzat per Òmnium Cultural. La cita central serà el 5 de novembre amb la tradicional manifestació pels carrers de Perpinyà. 
 
mauletscatnord
La marxa partirà a les quatre de la tarda de la Plaça Catalunya de Perpinyà i acabarà a les sis amb la lectura del manifest al peu del Castellet. A les vuit es realitzarà la Marxa de Torxes del castellet a la Casa Musical i a les nou hi haurà un concert a la Casa Musical amb Rauxa, Les 100 grammes de têtes i At-Versaris.
 

Dilluns 7 de novembre a partir de les set al Casal de Perpinyà es durà a terme un acte cívic que vol ser una oportunitat per la gent que treballa per la recuperació nacional catalana de Catalunya Nord de fer un resum de l'any i marcar els aspectes més importants i immediats del treball fet o per fer. En el marc de sopar popular que es realitzarà s'atorgaran dos premis; el premi Josep de la Trinxeria a la persona o entitat que més s'hagi destacat en la defensa de la catalanitat durant l'any, i el premi Francesc de Segarra a la persona o institució que més s'hagi destacat durant l'any per una actitud bel·ligerant contra els catalans, el català o Catalunya Nord en general.

El llibre "A cremallengua" de Lluís és un elogi de la diversitat lingüística. Amb les seves cròniques breus, sempre amenes i accessibles al lector no especialitzat, l'autor ens mostra l'enorme valor de la riquesa de les llengües del món i dóna veu a les llengües en perill d'extinció que els intents d'uniformització lingüística volen relegar al silenci.

"Per la unitat dels Països Catalans... anem a Perpinyà!"

cartell_bus_perpinya7682011Autobús a la diada de la Catalunya Nord (5 de novembre del 2011)

9:30h Sortida de l'autobús. Plaça Joan Peiró (Estació de Sants de Barcelona)

16:00h Manifestació. Plaça Catalunya (Perpinyà)

21:00h Concert. Casa de la Música (Perpinyà): At-Versaris, Rauxa, Les 100 g de Tetes

Tornada en finalitzar el concert. Preu viatge+concert: 20€

Més informació i inscripció: bus.perpinya2011@gmail.com

Organitza: Maulets-CAJEI

 

Per saber-ne més:

Presentació dels actes de commemoració del Tractat dels Pirineus a Catalunya Nord 

La commemoració dels 351 anys de Tractat dels Pirineus esdevé una crida a continuar la lluita 

Presentació del documental "350 anys del Tractat dels Pirineus" 

La Comissió "350 anys de resistència" edita l'auca sobre el Tractat del Pirineus  

La Comissió 350 anys convoca els actes de commemoració del Tractat dels Pirineus  

6 de novembre: 350+1 anys de resistència 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid