Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25 anys d'allò de «a la ville de... Barcelona!»

Per Toni Cucarella. Publicat al seu bloc el 17 d'octubre de 2011.

Quan el franquista reciclat Jose Antonio Samaranch va llegir el paperet i va dir allò de «a la ville de... Barcelona!», que va provocar aquelles desbocades eufòries i ara aquestes commogudes rememorances, residia jo a Barcelona, feliç i confiat, al popular barri de Sants, unes cases més avall d'on solia reunir-se la Dharma. Vivia de llogat, amb la meua dona, en un piset de quaranta-i-pocs metres quadrats, tanmateix agradable, pel veïnat sobretot, entre el qual hi havia molt de valencià.

22/10/2011 23:10 Hemeroteca
Toni Cucarella Toni Cucarella

El pis era antic, molt antic. Fet i fet, quan havíem d'obrir la porta a les visites estiràvem des de dalt una corda que accionava el pany i l'obria. Amb tot, ja dic, hi vivíem a gust, i, de més a més, per ser petit i vell, pagàvem una quantitat acceptable -dic acceptable, no pas barata-.

Tanmateix, tot seguit que Barcelona va ser proclamada ciutat olímpica, els preus dels lloguers s'enfilaren pels núvols. Nosaltres havíem renovat cada any el contracte sense problemes, però en exhaurir-se el que teníem en vigor l'amo ens va dir que no ens el renovava: no ens el renovava amb el preu que pagàvem. Barcelona va esdevenir un gran cau d'especulació i els preus dels lloguers augmentaren d'una manera indecent. Vam haver d'abandonar Barcelona i buscar pis per la perifèria.

Això recorde jo d'aquell dia que avui tant de polític i d'especulador evoca emotivament, orgullosament. Em va doldre haver de deixar Sants. Per a mi, els Jocs Olímpics de Barcelona foren una desgràcia. I de les conseqüències polítiques: de les detencions arbitràries, de les tortures i dels silencis mesells, ja n'ha parlat en Partal.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid