Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PxC denuncia quatre membres de la CUP pels incidents de Sant Boi

Quatre membres de la CUP a Sant Boi del Llobregat han estat denunciats per injúries pel partit racista Plataforma per Catalunya (PxC) en el marc de l'acte que dissabte passat va celebrar la plataforma feixista a la població. Els quatre independentistes hauran d'anar a judici.

Després de les agressions de membres de PxC i les càrregues contra els antifeixistes, els Mossos d'Esquadra van iniciar ahir al vespre un nou operatiu policial d'intimidació per anar casa per casa a la recerca dels independentistas de Sant Boi, segons ha confirmat aquest dimarts Alerta Solidària.

11/10/2011 19:46 Drets i Llibertats
L'assemblea de la CUP de Sant Boi ha rebut amb sorpresa la notícia que quatre dels seus membres han estat denunciats pel partit xenòfob. Dilluns a quarts de deu del vespre els Mossos es van presentar a casa d'una veïna del poble, militant independentista, amb l'ordre que comparegués a comissaria. Avisada per telèfon, diversos membres de la CUP van anar fins a la comissaria ahir a la nit mateix i van descobrir que els Mossos anaven cercant la resta de companys que han estat formalment denunciats per un dels regidors de PxC per injúries.
 

Segons informa Alerta Solidària, en els propers dies s'haurà de concretar l'acusació, que parteix d'un cartell que va fer circular la CUP per protestar contra l'acte feixista. Als cartells hi apareix la cara del regidor de PxC a Sant Boi David Parada dient la paraula "sudacas!", juntament amb les d'Adolf Hitler, Josep Anglada i Josep Antoni Duran Lleida. Per tot plegat, dilluns vinent els tres independentistes s'hauran de presentar al jutjat d'instrucció número quatre de Sant Boi per sotmetre's a judici ràpid per una falta d'injúries.

Després de les agressions de dissabte, abans i després del Congrés Fundacionals de les Joventuts de Plataforma per Catalunya, celebrat al centre cívic Cal Ninyo de Sant Boi, no hi ha hagut cap detenció sinó que l'actuació policial actua de nou contra els membres antifeixistes.

Agressions físiques per part de PxC

Segons la CUP, el regidor i portaveu del grup municipal de PxC a l’Ajuntament de Sant Boi, David Parada, va mantenir "una actitud xulesca impròpia d’un càrrec públic, arribant al punt d’amenaçar a alguns dels allà presents". Una violència que segons relata va arribar al punt de propinar un cop de puny al nas a una militant d’ICV que es trobava a pocs metres del cordó de seguretat dels mossos.

A més, assegura que les mostres de violència van continuar quan el mateix Josep Anglada va propinar una coça a l’estómac d’una noia que els increpava quan fugien per la rambla de Sant Boi de Llobregat. Davant d'aquest fet, els mossos van arribar a la rambla i un cop allà van ajudar a PxC a fugir carregant contra els antifeixistes, afirma la CUP.


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid