Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Treballadors de tot el món celebren la Jornada Internacional d'Acció

La FSM-Federació Sindical Mundial va convocar el passat 3 d'octubre una Jornada Internacional d'Acció que també es va fer sentir als Països Catalans. L'FSM ha valorat com "un gran èxit" la jornada i assegura que "els indicis fins ara demostren que els afiliats de l'FSM a desenes de països han organitzat vagues, manifestacions, protestes, fins i tot actuacions teatrals i recollides de signatures, protestes d'immigrants, etc.".

En aquest sentit, la Federació, que condemna les polítiques de l'FMI, el BCE i les multinacionals, assenyala que "s'han escoltat fortes reivindicacions per la seguretat social, contractes col·lectius, 35 hores de treball i augment de salaris" [FOTOS].

09/10/2011 19:50 Laboral
Milers de treballadors a tot el món van celebrar el dia internacional d'acció i van debatre les conseqüència de la crisi capitalista. L'FMS conclou que l'organització "està donant passos ferms positius i reforça la línia classista, militant a través dels sindicats i a la consciència dels treballadors". 

castellodelaplanaLa jornada es va celebrar sota els lemes "No pagarem la crisi del sistema capitalista" i "Peoples of Europe rise up!" ("Pobles d'Europa alceu-vos!").

A Barcelona, les organitzacions de la Coordinadora Unitària Sindical de Catalunya (CUSC) van convocar un acte a la tarda en suport a aquesta jornada. Durant l'acte, celebrat davant de l'Estació de França, es va fer una connexió en directe amb Euskal Herria i Grècia per explicar el seu treball i lluites, mentre que els grecs van explicar les dues vagues que faran els propers dies.

La Intersindical-CSC va celebrar una xerrada a Barcelona sobre els canvis a la normativa laboral. De la seva banda, la COS va organitzar diverses concentracions al País Valencià. A Alacant, al voltant de 50 integrants de la Plataforma de Lluita Contra les Retallades d'Alacant es van concentrar a la Plaça dels Cavalls per defensar els serveis públics, llançar consignes contra les retallades socials i repartir 500 pamflets amb els motius de convocatòria de la jornada.

A Burjassot, la protesta va tenir lloc davant d'una seu de la CAM on diverses persones van protagonitzar una asseguda amb sacs de dormir amb un cartell on posava "Una ajuda per a pagar la hipoteca. El banc ens ha deixat al carrer". A Montcada es van penjar unes pancartes contra les retallades de drets socials, laborals i nacionals, i en solidaritat amb els i les companyes d'ARCO en lluita contra els 204 acomiadaments.

A Castelló, membres de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló van penjar un cartell a la façana del Casal Popular de Castelló, mentre que a Rafelcofer militants de la COS van penjar una pancarta prop de l'autopista que passa per Rafelcofer direcció València.
 

La Federació Sindical Mundial (FSM) va ser fundada a París un 3 d'octubre de l’any 1945. És l'organització sindical internacional més antiga i organització fundadora de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Segueix la línia del moviment sindical classista i lluita contra el capital i l'imperialisme per una societat sense explotació de l'home per l'home. En l'actualitat compta amb 80 milions de membres en 120 països.

 

burjassot2
 
alacant1

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid