Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alarma per la desaparció d’un assistent a la manifestació d’ahir. Es confirma una detenció

 30.9.07 Aquest migdia ha sortit en llibertat amb càrrecs un detingut a la manifestació d’ahir a Barcelona sota el lema La repressió mai ens tallarà les ales, tot i que la convocatòria finalment es va dissoldre sense més incidents.  El jove detingut per agents de paisà  ha declarat a la comissaria de Les Corts a les 12’45h i ha estat citat per demà al matí per declarar com a imputat per “atemptat contra l’autoritat” al Jutjat.

 

 

30/09/2007 15:06 Política

L’imputat, David E.L. va ser  detingut per agents de la policia secreta dels Mossos d'Esquadra. Segons alguns testimonis visuals una altra persona també va ser atacada per un grup de policies de paisà i agredida de manera violenta al Portal de l’Àngel. Aquesta descripció corresponia amb la informació que aquest matí s’ha conegut de la detenció d’aquest jove.

Segons ha informat el SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa) un jove anava al segon bloc que va ser aturat, a base de càrregues policials, al carrer Ferran impedint l'accés a la pl. St. Jaume. En desconvocar l'acte els diversos assistents van dirigir-se al transports públics per marxar, seguits d'agents i furgons anti-disturbis. El grup de Terrassa va girar pel carrer Porta Ferrissa, moment en el qual els agents els van perseguir i van tallar l'accés al carrer provocant una petita càrrega contra altres persones que els anaven al darrera. En aquest moment aquest jove de Terrassa es va quedar endarrerit del grup i va ser llavors quan un grup d'agents de paisà se i va tirar a sobre i el van detenir. En un primer moment el van introduir en una botiga comercial i de la qual van baixar la persiana, per posteriorment introduir-lo en un furgó i conduir-lo a la comissaria de Les Corts.
La resta del grup de Terrassa va ser perseguit a espentes i puntades de peu per un grup antidisturbis fins a plaça catalunya.
El company va ser interrogat per la policia i ell es va negar a declarar. Li feien preguntes arran de la pèrdua de dues porres per part de la policia durant les carrègues al carrer Ferran. Finalment ha passat la nit als calabossos de la comissaria de les Corts d'on n'ha sortit avui al migdia en llibertat amb càrrecs acusat d'atemptat a l'autoritat i amb una citació per anar a declarar als jutjats del passeig Lluis Companys a les 10:30 del matí de demà dilluns primer d'octubre.
mani_llibertatFins aquest matí no s’ha tingut notícia oficial d’aquesta detenció. Però el seu entorn d’amistats sospitaven que podria haver estat detingut perquè sabien que havia assistit a la manifestació d’ahir. La seva desaparició va alarmar els amics/ques i companys/es, que durant les hores posteriors a la nit d’ahir es van posar en contacte amb col.lectius antirepressius. A través d’Alerta Solidària s’ha pot confirmar la seve detenció fa poques hores.

Segons algunes informacions presencials un cop acabada la convocatòria a favor de la llibertat d’expressió i manifestació nombrosos grups de policies de paisà van estar encalçant persones que retornaven cap a casa en finalitzar la manifestació.

Per saber-ne més:

- La policia actua amb contundència contra la manifestació "la repressió mai ens tallarà les ales"

- Entrevista a Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària - Llibertat.cat
- Repressors per sistema. El Dossier amb les mentides d'ICV - Recull a diferents casos repressius des de l'accés de JOan Saura a la Conselleria d'Interior (fins maig 07)
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid