Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desenes de persones es manifesten contra les becerrades cadafaleres d'Algemesí

Divendres passat, Plataforma Iniciativa Animalista va convocar un roda de premsa davant les Corts valencianes per denunciar les becerrades cadafaleres que tindran lloc la propera setmana a Algemesí. La roda de premsa va comptar amb la presència de membres de la Folgança pels drets dels animals d’Algemesí i de membres del grup parlamentari d’Esquerra Unida a les Corts, encapçalats pel diputat d’Algemesí Ignasi Blanco i Antonio Arnau.
 
Ahir desenes de persones es van manifestar per sisè any consecutiu a Algemesí en contra de les becerrades. Aquest co, només ho van poder fer per tres carres de la ciutat i sense apropar-se a plaça de bous. Fet que fou denunciat a la roda de premsa, ja que l'Ajuntament ha posat "tots els entrebancs possibles al dret de llibertat d’expressió front a la tortura taurina i ha allunyat la manifestació del seu punt de partida habitual, als Quatre Cantons".

25/09/2011 18:20 Drets i Llibertats

La marxa, que havia estat convocada per Folgança pels drets dels animals amb el suport de diverses entitats animalistes i amb el suport d'organitzacions polítiques, va finalitzar a la plaça de la ribera on es va llegir un manifest.

 

Manifest llegit a la roda de premsa:

Prou Becerrades a Algemesí!
Algemesí ha celebrat les seues festes de setembre, úniques al món. La Muixeranga, el conjunt de danses i castells humans que són el bressol del món casteller, ha deixat lliure la plaça Major per a la setmana de bous, que tindrà lloc entre el 24 de setembre i el 2 d’octubre.         Té un cartell de 9 jonegades, durant les que es mataran 44 animals.   I encara més: el dilluns 26 i el dimecres 28 es faran les dues becerrades cadafaleres.


Aquests dos dies, es farà espectacle de la por i el patiment. Com altres anys, uns animalets de pocs mesos, que tot just comencen a viure, seran torturats lentament, seran massacrats sense que tinguen cap possibilitat de defensa. Aquesta indefensió és requisit obligatori d’una becerrada, i aquesta becerrada es considera una festa i un art.


img052Grups de joves que formen part de les penyes cadafaleres, sense cap experiència i, sovint, amb massa alcohol, toregen els vedells fins a la mort. Els animals pateixen una llarga angoixa fins que els encerten a matar, fet que tarda molt en arribar. No poden fer res, no es poden defensar perquè la feblesa i la por els paralitza. Durant aquests vergonyosos actes de violència, les grades, plenes de gent del poble i forastera i amb molta presència de persones menors d’edat, es converteixen en una escola de violència que es reprodueix en altres aspectes de la vida social. Ón està l’art?


La Folgança pels drets dels animals d’Algemesí fa temps que crida a dir PROU. Els animals no són coses, pateixen quan són torturats i tenen dret a viure sense haver de patir.       


Aquest any, s’han presentat les signatures recollides per a reclamar una consulta popular sobre la continuïtat de les becerrades, que compta amb el recolzament dels grups municipals d’Esquerra Unida del País Valencià i Més Algemesí. Demanem als grups parlamentaris de les Corts Valencianes que seguisquen aquests exemple i legislen per a posar fi aquest tipus de pràctiques.


Donem les gràcies pel suport de la gent que vol un poble millor, que vol avançar cap a unes festes de veritat, on la gent conviu i es diverteix sense necessitat de generar cap patiment.        

A tota la gent i les organitzacions, del poble i de fora, que any rere any ha manifestat el seu compromís per un món millor i més just per a totes i per a tots.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid