Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP presenta més mocions per la llengua a Vilafranca, Sant Cugat i Palautordera

Davant de la interlocutòria del TSJC contra el model educatiu catalàd, la CUP ha fet una crida a la comunitat educativa i al conjunt de població a desobeir-la, a manifestar-se dilluns que ve i ha presentat mocinos en defensa de l'escola catalana.

A Vilafranca, la CUP ha presentat una moció pel ple del mes de setembre per tal de rebutjar la sentència i manifestar el suport al model d'immersió lingüística així com instar el Govern de la Generalitat a no acatar una sentència "que posaria fi a la igualtat d'oportunitats dels estudiants catalans siguin quin sigui el seu origen".

08/09/2011 21:20 Llengua
Igualment, la CUP vol traslladar el malestar per la interlocutòria del TSJC als carrers de Vilafranca i és per això, que seguint la crida de Somescola.cat ha fet una crida a "mostrar el seu malestar" perquè la interlocutòria del TSJC "no fa més que alimentar una fictícia imposició del català a Catalunya, idea alimentada per la dreta espanyolista del PP, Ciutadans i entitats com Convivència Cívica Catalana, que lluny de vetllar per la pau social, mantenen un discurs violentíssim, cercant el conflicte permanent".

A Sant Cugat la CUP també ha presentat una moció i ha convocat a manifestar-se el proper 12 de setembre a partir de les 19 h. davant l'Ajuntament en defensa de l'escola catalana i de rebuig a la interlocutòria del TSJC sobre la llengua. La formació considera que l'ús del català com a llengua vehicular de l'ensenyament al Principat "s'ha mostrat vàlid com una eina de cohesió social, i a més ha permès la integració dels alumnes nouvinguts provinents d'arreu del món". Així mateix, remarca que el model educatiu ha contribuït de manera decisiva a pal·liar el greu desequilibri que viu el català respecte del castellà, en diferents àmbits social i culturals, alhora que s'ha demostrat eficaç en l'acollida i la inclusió social dels infants i joves dels darrers moviments migratoris, tot contribuint a mantenir la cohesió social de les nostres ciutats i pobles.

A Palautordera, el grup municipal de la CUP també ha presentat la moció de defensa de l'ensenyament en catalài de denúncia de la interlocutòria del TSJC que "té per finalitat implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, amenaçant amb multes i sancions als ensenyants catalans que no acatin aquesta imposició". Així mateix, proposa que el consistori manifesti el rebuig a la mencionada interlocutòria, així que des de l'ajuntament es doni suport i s'encoratgi la legítima desobediència contra aquesta sentència i que doni suport a les reivindicacions i mobilitzacions de la comunitat educativa de Palautordera en defensa de l'ensenyament en català.

A Figueres, ple extraordinari

La CUP ha demanat a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que convoqui un ple extraordinari per tal de donar una resposta unitària a la sentència i aprovar la moció de la plataforma somescola.cat. A més, anima els figuerencs i figuerenques a participar de la concentració que somescola.cat ha convocat per dilluns vinent a les 19 h davant de tots els ajuntaments.

La CUP recorda que l'experiència de l'escola catalana posa de manifest que els models segregacionistes, com l'impulsat pel PP al País Valencià, "han suposat la minorització de la llengua catalana en aquells territoris on és la llengua pròpia." Per contra, consideren que "mantenir-la com a llengua vehicular de l'ensenyament en garanteix la transmissió generacional independentment de l'origen dels alumnes".

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid