Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La roba del Zara és fabricada amb mà d'obra esclava

Inditex, propietària de Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear i altres marques de moda de gran èxit comercial a tot el món occidental, esclavitza treballadors estrangers. Ho ha destapat una investigació periodística duta a terme per Repórter Brasil i de la qual s'ha fet ressò també La Vanguardia i ha denunciat Campanya Roba Neta.

Una xarxa de proveïdors dels subcontractistes principals de marca més popular d'Inditex tenia a 15 persones, entre elles un adolescent de 14 anys d'edat, treballant en condicions d'esclavitud en dos tallers de Sao Paulo. Els treballadors, que han estat alliberats, vivien al mateix taller i havien de demanar permís si volien sortir.

20/08/2011 23:52 Drets i Llibertats
 
Una inspecció prèvia realitzada al maig a un altre taller va permetre destapar aquesta vulneració dels drets humans. En aquella ocasió, es va alliberar a 52 treballadors que treballaven en pèssimes condicions i es dedicaven a cosir pantalons per Zara.
 

L'empresa subcontractada pel grup creat per Amancio Ortega contractava il·legalment els treballadors a Bolívia i Perú i els tenia en condicions degradants amb jornades de fins a 16 hores diàries i llibertat limitada.

Inditex compta al Brasil amb uns 50 proveïdors estables, que sumen més de 7.000 treballadors. Segons la multinacional, el sistema d'auditoria social d'Inditex permet assegurar que les condicions de treball en la cadena de producció d'Inditex al Brasil, amb una producció de diversos milions de peces cada any, tenen un nivell general òptim.

També a Adidas, Nike i Puma

Les fàbriques d'Adidas, Nike i Puma a Hondures també violen els drets laborals. Les treballadores han denunciat la fustigació i les represàlies que pateixen per part dels responsables de les fàbriques, que els exigeixen que compleixin amb una quota de producció obligada de fins a 32 dotzenes per hora. Les obreres també han denunciat els fets a l'assegurança social, perquè especialment al municipi de Villanueva es triga fins a un any a fer l'avaluació dels llocs de treball. Això lògicament retarda el lliurament dels dictàmens de reubicació, fet que ocasiona grans danys a la salut de les treballadores i les posa sota l'amenaça de l'acomiadament.

Hi ha obreres que també compten amb Dictàmens de Qualificació de Risc pel fet patir trastorns músculo-esquelètics provocats per la seva activitat laboral (metes elevades, jornada de treball llarga i intensa, postures inadequades, entre altres). Amb tot, tot i que des del juny del 2011 les treballadores han demanat formalment una investigació a la Inspectoria Regional del Treball, no han obtingut resposta.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid