Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Josep Guia (PSAN) considera que ETA no s'hauria de dissoldre perquè el PP governarà

 El dirigent del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), el professor valencià Josep Guia, va assegurar ahir  que "és molt important que ETA hagi declarat una treva permanent i verificable però també és molt important que no es dissolgui". 

Guia ha fet públic el seu posicionament sobre el conflicte basc en relació als futurs escenaris en què governi el PP a l'Estat espanyol,  a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) en una conferència en què participava el diputat general per les Juntes de Guipúscoa, Martín Garitano (Bildu).

19/08/2011 23:59 Política

 

Tal i com recull l'ACN, també ha assegurat en relació al posicionament de la coalició abertzale, que condemna la violència política però que no ha demanat explícitament la dissolució d'ETA, que aquesta reflexió es deu al fet que aviat el PP governarà l'Estat, precisament un partit que "no condemna la dictadura de la qual n'és fill".

D'altra banda, Guia també ha manifestat que "l'èxit de l'existència de Bildu és gràcies al fet que condemna la violència i gràcies a l'existència d'ETA", i ha afegit que "el nivell en el qual està (Bildu) és gràcies al fet que fa anys que existeix ETA".

D'altra bana, durant aquesta conferència el representant de Bildu ha considerat que l'acció armada d'ETA a Catalunya "va ser més que un error". El diputat general de les Juntes de Guipúscoa, Martin Garitano (Bildu), ha reconegut que els atemptats d'ETA a Catalunya van ser "més que un error" i ha afegit que l'esquerra abertzale té "un respecte especial a les víctimes a Catalunya" .En referència a l'atemptat d'ETA en el supermercat Hipercor de Barcelona del 19 de juny de 1987, que va causar la mort de 21 persones, Garitano ha exposat que "em sembla una barbaritat que es posés una bomba a l'Hipercor i que per un mal avís a la policia explotés" i que "Estem a Catalunya, tots tenim memòria històrica i recordem que el que va passar va ser més que un error".

El represenant de Bildu ha reconegut que la ingerència armada a Catalunya es va donar "en un moment en què els bascos havien rebut molt dels catalans", ha afegit en al·lusió als gairebé 40.000 vots que havia obtingut a Catalunya la candidatura d'Herri Batasuna (HB) al Parlament Europeu el 1987, nou dies abans de l'atemptat.

Garitano també s'ha referit al compromís de la coalició independentista amb la finalitat de la "violència política" al País Basc.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid