Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones es manifesten contra el tancament d'urgències al CAP de Molins de Rei

Ahir, Molins de Rei va viure una de les manifestacions més grans de la seva història. Unes 500 persones es van mobilitzar en contra el tancament del servei d'urgències del CAP de Molins de Rei, que a partir d'ara romandrà tancat de les 21:00h fins a les 08:00h.
 
A les 8 del vespre es va realitzar la concentració que estava convocada per diferents molinencs i molinenques que van participar en una assemblea oberta el dilluns passat a la plaça de la Creu.

02/08/2011 11:53 Drets i Llibertats
La CUP de Molins de Rei ha treballat activament per impulsar aquesta resposta a les retallades al costat d'altres persones de la vila que també hi han participat. Un cop llegit el manifest de la convocatòria s'ha realitzat una manifestació fins al CAP de la Granja. Després de nombrosos crits en contra del tancament i a favor de la sanitat pública s'ha realitzat una assemblea oberta en el pati interior de l'ambulatori.

Han intervingut diferents persones que han ressaltat la necessitat de seguir mobilitzant-se i s'ha acordat repetir la concentració el proper dilluns 8 d'agost a les 20.00h a la plaça de l'Ajuntament.

Una de les intervencions ha estat a càrrec de l'alcalde accidental Joan Ramon Casals (CiU) després que un dels manifestants ho demanés. Casals ha assegurat que des de l'Ajuntament es farà tot el possible per evitar aquesta retallada. Tot i això la xiulada i els crits contra el govern de CiU han estat majoritaris i constants.

El passat dijous 28 de juliol tots els partits polítics amb representació al consistori es van posicionar en contra del tancament d'urgències i van donar suport a les mobilitzacions després que la CUP ho demanés en una moció. Esperem doncs que aquest compromís es faci efectiu i que entre la ciutadania i els grups polítics aconseguim l'objectiu d'aturar aquesta retallada a la sanitat pública.
 
 
NO AL TANCAMENT D’URGÈNCIES AL CAP DE MOLINS DE REI

El passat 15 de juny, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va anunciar que iniciava una ordenació de l’atenció urgent que s’ofereix des dels centres d’atenció primària.

Com a resultat d’aquesta mesura, el CAP de Molins de Rei tindrà un nou horari a partir de l’1 d’agost i tancarà de 9 del vespre a 8 del matí. En cas d’urgència ens haurem de desplaçar al CUAP de Sant Vicenç dels Horts o de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. En un any hem passat de tenir 24 hores d’atenció sanitària en el nostre CAP a tenir-ne només 13 hores (de 08:00 a 21:00).

El cost de la nostra sanitat pública en termes econòmics de percentatges en relació a PIB, ens demostra que encara estem a la cua dels països que formen la UE (Catalunya es gastà el 2010 per habitant 1.298€, mentre que la mitjana europea és de 2.103€) . Per aquest any 2011, amb l’aplicació de les retallades, està prevista una despesa per càpita de 1.179€.

L’actual govern de la Generalitat ha aprovat retallades en tots els serveis públics, que arriben a 2.000 milions d’euros. Les retallades no són inevitables ja que un govern té moltes alternatives per retallar despesa o per augmentar els ingressos.

Després de la última reforma de l’Import de Succesions, que només pagaven les 500 famílies més riques del Principat, el govern de CiU ha eliminat completament l’impost i deixaran d’ingressar 611 milions d’euros. Només que es reduís un 15% el frau fiscal de les grans fortunes d’aquest país obtindríem 1.605 milions d’euros. Per tant, aplicant només aquestes dues mesures no serien necessàries cap ni una de les retallades plantejades pel govern de la Generalitat.

És qüestió de prioritats, es pot afavorir als interessos dels més poderosos o es pot treballar per mantenir i millorar els serveis públics. Per tot això és important que ens mobilitzem en benefici de l’interès de la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

Ni a Molins de Rei ni enlloc volem que ens retallin la sanitat pública!
Si vols rebre més informació envia un correu electrònic a:
aturem.les.retallades@hotmail.com
 
 
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid