Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
75 anys de l'aixecament feixista: desemmascarant PxC i el PP

Aquest dilluns 18 de juliol s'han complert 75 anys de l'aixecament franquista contra el govern democràtic de la República. Un fet que precediria 40 terribles anys de dictadura que han deixat en herència un pòsit franquista que roman a dia d'avui.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha anunciat que abocarà tots els seus esforços a "desemmascarar" Plataforma per Catalunya (PxC) per ser "una candidatura feixista" liderada "per un franquista confés". De la seva banda, Antifeixistes del País Valencià ha apostat per "continuar la lluita, combatre el feixisme i les seues noves expressions".

18/07/2011 22:16 Drets i Llibertats
Amb un PP crescut al País Valencià i a les Illes Balears, i una Plataforma per Catalunya que amenaça amb destruir la cohesió social al Principat, Antifeixistes demana que s'exigeixi "justícia, veritat i reparació" i que es combatin "les noves expressions" del feixisme. En aquest sentit, recorda que la dreta espanyola "mai ha condemnat cap dels fets del franquisme" i denuncia "l'evident herència feixista de l'Estat actual: monarquia, impunitat, revisionisme i privilegis pels responsables del règim". "no hi hagués transició: sinó un rentat de cara del règim; ningú ha pagat per tants crims, i la història continua sense ensenyar-se a les escoles", lamenta. Al seu torn, denuncia que "els cossos dels represaliats continuen a les cunetes".

franco-hitler-hendaye-1940De la seva banda, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme avisa que al setembre "redoblarem els nostres esforços per desemmascarar Plataforma per Catalunya, un partit liderat per un franquista confés". Ho ha anunciat amb motiu del 75è aniversari de l'aixecament franquista, l'inici de tres anys de guerra civil i els 40 anys de dictadura feixista.

En aquest sentit, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme se solidaritza amb els milions de persones que entre el 1936 fins al final de la dictadura van lluitar contra el franquisme i homenatja els centenars de milers de persones que van morir a mans dels feixistes durant la guerra i la repressió posterior.

Així mateix, se solidaritza amb les persones i entitats que treballen per recuperar la memòria històrica. "Els que volen que oblidem la realitat brutal del franquisme són com els que volen que s'oblidi i els que neguen l'Holocaust", denuncia l'associació, que remarca que "saben que si s'oblida el passat, és més fàcil que es repeteixi".

"A 75 anys de l'aixecament feixista, els i les votants no han de permetre que un feixista torni a les institucions de l'estat espanyol; han de donar l'esquena a la candidatura feixista de PxC a les eleccions legislatives", sentencia.

D'altra banda, el Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica de la Fundació Societat i Progrés ha reclamat aquest dilluns que ciutats com València deixin de tenir "Franco encara com a alcalde honorari".
 
{youtube}p9_zbZ6c6GM{/youtube}
 
{youtube}MQnv2LiAf04{/youtube}
 
{youtube}FHdugG9EytQ{/youtube}
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid