Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana que sis directius de Caixa Penedès siguin declarats persones non grates

Els grups municipals de la CUP i d'ICV a Vilafranca del Penedès presentaran una moció en el ple de la setmana que ve que insta el tinent d'alcalde, Aureli Ruiz, a demanar a sis directius de Caixa Penedès que pleguin, retornin les atribucions cobrades i que siguin declarades persones non grates. Ruiz és el representant de l'Ajuntament a l'Assemblea General de Caixa Penedès.

Segons han explicat aquest dilluns en una roda de premsa conjunta difosa per RTV Vilafranca, "no hi ha hagut una bona gestió" per part dels directius de l'entitat d'estalvis.

11/07/2011 22:37 Economia

La moció demana que els directius Ricard Pagès, Joan Caellas, Manel Troyano, Jaume Jorba, Jaume Recasens i Ricard Banquells siguin acomiadats i que retornin les atribucions econòmiques que han percebut en els sis últims anys perquè, a parer de la CUP i dels ecosocialistes, no s'adequa amb els resultats que ha tingut l'entitat.

 

28 milions d'euros entre tots sis

Entre tots sis directius han percebut en els darrers anys gairebé 28 milions d'euros. Les dues formacions d'esquerres han denunciat que la mitjana del sou dels sis directius en aquests darrers sis anys és de 2,15 milions d'euros. Les dues forces consideren que no són admissibles en el context de crisi actual i que esdevenen tota una contradicció. Així, afirmen que els salaris són desorbitats i que no s'assignen amb transparència. Per tot plegat també demanen explícitament en la moció que l'Ajuntament els declari, a tots sis, persones non grates a la Vila.

Les dues formacions esperen que els altres grups municipals se sumin a aquestes peticions i donin suport a la moció. Tot i que tant la CUP com Iniciativa tenen clar que això es podria traslladar a altres caixes del territori, no tenen constància de mocions com la que presentaran, de manera que Vilafranca podria assentar un precedent a l'hora d'exigir responsabilitats als directius de la banca i caixes del país.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid