Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els "indignats" de Palma impedeixen un nou desnonament

El passat 16 de juny van aconseguir frenar el desnonament d’una dona i la seva filla de vuit anys en un habitatge de Palma.

Aquest matí, mig centenar de “indignats” han impedit  un segon desnonament, que afectava una dona de 83 anys, a qui pretenien embargar la seva vivenda com a conseqüència d’una suposada estafa per part de qui fos l’advocat de la família, que s’eleva a 108.000 euros i que l’àvia no pot pagar.

28/06/2011 23:11 Drets i Llibertats
Així, els “indignats” han partit després de les 10.00 hores des de la Plaça Espanya, fins a arribar al carrer Ausiàs March, número 14, on han esperat la comissió judicial, formada per un secretari judicial, un manyà i un agent de la Policia. Alguns dels assistents portaven cartells en què es podia llegir “som fills de la comoditat, però no serem fills del conformisme”.
 
A l’arribar, un dels “indignats” que ha actuat com a portaveu de la família, ha informat la comissió judicial que la dona no es trobava a la vivenda, sinó que estava a l’Hospital Son Espases de Palma, ja que el seu fill estava sent sotmès aquest matí a una operació quirúrgica de l’esquena.

Així mateix, aquest “indignat” els ha explicat que no es tracta d’un desnonament per impagament, sinó per una “estafa” que ha patit la dona per part d’un lletrat, a qui deu 108.000 euros, malgrat que “està en recerca i captura per la Policia per sis querelles relacionades amb un delicte d’aixecament de béns a Inca”.

En aquesta línia, ha revelat que la família d’aquesta dona ja ha interposat una denúncia contra l’esmentat advocat, de manera que el “indignat” portaveu de la família ha recordat a la comissió judicial encarregada de portar a terme el desnonament que la vivenda està immersa en un procés penal.

D’aquesta manera, ha subratllat que aquesta comissió ha accedit a paralitzar “totalment” el desnonament, ajornant aquest procés civil a l’espera del que passi a nivell penal amb la denúncia de la família contra l’advocat per un suposat delicte d’estafa.

L’esmentat “indignat” ha indicat que aquesta acció del Moviment 15-M s’ha dut a terme, després que el fill de la dona acudís a l’acampada de la Plaça Espanya per demanar ajuda. Després es paralitzen el desnonament, la persona que ha actuat com a portaveu de la família s’ha dirigit directament a l’Hospital Son Espases per donar la bona notícia a la dona de 83 anys i el seu fill.

Amb aquest, ja són dos els desnonaments que els “indignats” de Palma han aconseguit paralitzar, després que el 16 de juny, van aconseguir frenar el desnonament d’una dona i la seva filla de vuit anys en una vivenda de la capital balear. Concretament, aquesta dona no podia fer front al pagament del lloguer d’aquest pis, que pujava a 350 euros mensuals, perquè l’afectada només percebia mensualment entre 350 i 400 euros.

Després impedir el desnonament, els “indignats” s’han dirigit a la plaça de Cort, amb la finalitat de portar a terme per segona setmana consecutiva un taller d’assemblearisme per donar a conèixer la ciutadania el funcionament de l’assemblea en què pot participar qualsevol persona amb la seva veu i vot sense que ningú el representi. Per una altra part, a les 21.00 hores d’aquesta nit, celebraran una assemblea a la rebatejada com Plaza Islàndia.
 
 

Per saber-ne més:

Imputades 13 persones per intentar impedir un desnonament, 5 d'elles de la CUP 

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic  

Concentració per evitar un desnonament a Vic 

La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona 

La CUP de Sabadell fa una crida per aturar un desnonament 

Una vuitentena de persones impedeixen un desnonament a Montcada i Reixac 

Paralització d'un nou desnonament a Badalona 

La CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i la detenció d'una família a Nou Barris 

Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes 

Habitatge: qüestió d'estat 

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament 

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop 

La lluita contra els desnonaments 

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge  
 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid