Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Frechina repassa la lluita per cantar en català al País Valencià amb "La cançó en valencià"

"La cançó en valència" és el nou llibre del crític musical valencià Josep Vicent Frechina, un llibre que segons ell, només amb el títol ja "denota l’anormalitat de la situació”.

L'obra fa un repàs a la història de la cançó en català al País Valencià que, segons l'autor, sempre ha tingut darrera un opció ideològica, "la causa de la llengua", cosa que a parer seu ha estat "una desgràcies", ja que aquest biaix li ha llevat naturalitat a la producció musical en la nostra llengua.

25/06/2011 13:26 Cultura
L'Assemblea de l'Horta d'Endavant (OSAN) va celebrar la setmana una presentació del llibre al Racó de la Corbella, al barri dels Velluters de València. Més de quaranta persones van assistir a l’espai que té l’esquerra independentista a Ciutat Vella per conéixer de la mà de l’autor l'obra. 

xerradafrechinaL’acte, que va començar amb l’actuació de la Colla de Dolçainers/es i Tabaleters/es Estrela Roja de Benimaclet, fou presentat per Ferran Navarro, qui assegurà que la producció musical en valencià “és més àmplia que no sembla i de qualitat” i destacà les iniciatives que s’havien dut a terme a València al caliu de les falles: “moltes coses per la cançó i pel país”, afirmà.

"Eufòria creativa"

Per la seua part, Frechina també va destacar la varietat de gèneres conreats en la nostra llengua i el moment d’“eufòria creativa” que es viu al País Valencià i destacà que, tot i la menor producció en termes quantitatius respecte al castellà, la qualitat és equiparable en totes dues llengües. A parer seu, al darrere d’aquest impuls hi ha, d’una banda, la tasca del Col·lectiu Ovidi Montllor, i de l’altra, la reactivació de la societat civil. Tanmateix, l’autor també assenyalà alguns dels problemes de la música en valencià, com ara la manca de públic o d’un circuït de sales, i el poc contacte que hi ha amb els creadors que treballen en castellà, cosa que, segons explicà “esta millorant”. I apuntà que cal abandonar la tendència a tractar la música segons la llengua en què es fa i aproximar-s’hi en funció del gènere. La cloenda a l’acte la van posar Xavier Morant i Abraham Rivas els quals, amb la companyia de Maribel Crespo, van interpretar alguns temes que serviren de mostra de les creacions més modernes.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid