Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
València torna a cridar "Sí al valencià"

La mobilització popular a favor del català al País Valencià no s'atura. Després de la manifestació multitudinària del passat 9 de juny en què desenes de milers de persones es van manifestar a viles i ciutats valencianes, avui dissabte tornarà a sonar el clam de nou.

Escola Valenciana, en el marc de la Plataforma per l'Ensenyament Públic, ha convocat la manifestació d'avui dissabte que sortirà a les sis de la plaça Sant Agustí de València i se centra en la reivindicació del model educatiu en valencià i en la protesta per les retallades a sistema públic.

18/06/2011 16:29 Llengua

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha convocat aquesta manifestació a favor d'un ensenyament públic de qualitat, contra les retallades i en defensa de l'ensenyament en valencià. La plataforma condemna les agressions que pateix l'escola pública i fa una crida a plantar cara a la conselleria d'Educació, que està "entestada a devaluar l'educació valenciana". Així mateix, rebutja la cessió de sòl per a empreses privades i demana que l'alumnat valencià estudie en unes condicions dignes, amb les instal·lacions adequades, amb el professorat necessari i sense increments de ràtios.

Unes reivindicacions que prenen més importància després de les últimes ocurrències del conseller Alejandro Font de Mora amb l'anunci de l'inici del seu pla de fals plurilingüisme, un pla que segons la plataforma suposa "un atac al gran consens que suposà el disseny de les línies en valencià, que ens vol enganyar amb l'ensenyament en anglés però sense la formació necessària per al professorat i que suposarà una reducció en el nombre d'aules".

D'altra banda, avisa que les retallades en professorat afectaran directament la qualitat de l'ensenyament, ja que es fusionaran grups de valencià amb grups de castellà, s'incrementaran les ràtios en totes les etapes, continuaran desapareixent els professors de compensatòria i els de suport, tot açò unit a la falta de places escolars en molts centres, cosa que obligarà a crear unitats en espais comuns o a instal·lar algun barracó al pati i crearà, augura la plataforma, greus problemes organitzatius en els centres.

Per saber-ne més:

El País Valencià en lluita per la llengua: "Sí al valencià!"

Concentració a Barcelona: "Sí a l'ensenyament en català!"

El SEPC demana la dimissió del conseller Font de Mora

Unes 400 es manifesten a Torrent per l'educació pública i en català

Mobilitzacions per l'ensenyament en català al País Valencià

Endavant proposa mobilitzacions per evitar la supressió de línia del català de l'ensenyament
Llengua

El govern valencià assenta les bases per acabar amb el català a l'escola 

La CAL expressa la seva indignació davant l'anunci de suprimir les línies en valencià a les escoles 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid