Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC demana la dimissió del conseller Font de Mora

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha condemnat la proposta del conseller valencià d'Educació, Alejandro Font de Mora, d'imposar un sistema trilingüe català-castellà-anglès a les escoles, fet que comportarà la supressió de les línies en valencià, que ja no cobrien la demanda.

Segons el sindicat, aquest decret no suposarà en realitat un avanç cap al plurilingüisme, sinó un retrocés, atès que eliminarà les línies en valencià, que són les úniques que doten els estudiants de competències per a desenvolupar-se socialment en valencià, a més d'un bon coneixement del castellà. És per això que exigeix la dimissió de Font de Mora.

03/06/2011 12:39 Educació
En aquest sentit, remarca que les línies en valencià han estat avaluades amb criteris pedagògics, a diferència del nou sistema que vol implantar Font de Mora, el qual segons el SEPC no garantirà que els estudiants dominen més llengües que el castellà, amb sols un mínim de 33% de classes en valencià.

"La Conselleria d'Educació vol passar definitivament, doncs, de la política segregacionista de la dualització lingüística a una política improvisada que arraconarà el valencià en l'ensenyament aprofitant la reducció de l'oferta docent, en lloc d'apostar per un sistema educatiu que de veritat avance en el plurilingüisme", lamenta el sindicat, que aposta per construir un marc educatiu català establint un sistema d'immersió lingüística que, amb el valencià com a llengua vehicular, trenque la dualització escolar existent al País Valencià, però que aconseguisca que el domini efectiu del valencià, a més del domini del castellà i d'altres idiomes, es faça extensiu a la totalitat dels estudiants valencians, amb una finalitat integradora socialment que els assegure oportunitats de futur.

Així mateix, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigeix el posicionament ferm i contundent de rebuig a aquest sistema, així com a la reducció de l'oferta docent, per part de totes les autoritats i institucions públiques dels Països Catalans. Al seu torn, també demana la retirada de l'esborrany del decret i de les retallades i la dimissió del Conseller Font de Mora i l'abandó de la política espanyola de menyspreu cap al català.

En aquest sentit, el SEPC assenyala que és necessari el requisit lingüístic del professorat per evitar l'incompliment sistemàtic que actualment es fa de les línies en valencià en molts centres i el desplegament de polítiques que aposten decididament per la cohesió social i pel coneixement tant del valencià com d'altres llengües, amb el valencià com a llengua vehicular.

De la seva banda, insta el conjunt de ciutadans dels Països Catalans a manifestar-se i a mostrar la seua oposició al sistema de Font de Mora per avançar cap a la consecució d'un marc educatiu català.

Per saber-ne més:

Unes 400 es manifesten a Torrent per l'educació pública i en català

Mobilitzacions per l'ensenyament en català al País Valencià

Endavant proposa mobilitzacions per evitar la supressió de línia del català de l'ensenyament
Llengua

El govern valencià assenta les bases per acabar amb el català a l'escola 

La CAL expressa la seva indignació davant l'anunci de suprimir les línies en valencià a les escoles 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid