Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Celebració de Trobada de Casals a Sabadell

La Trobada de Casals, organitzada pel Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca, va celebrar-se el passat dissabte amb èxit d'assistència i participació.


Més d'una vintena de casals i ateneus d'arreu dels Països Catalans van acudir a la crida feta per Can Capablanca, en ocasió del seu desè aniversari. L'efemèride era compartida pel Casal Quico Sabaté, de Sant Celoni, i el Casal Antoni Sala i Font de Badalona. Al matí va celebrar-se una taula conjunta de debat general, en la qual es van intercanviar experiències i es van posar en comú problemàtiques i expectatives dels diferents casals i ateneus, tots i cadascun dels quals van explicar la seva història, situació actual i perspectives.

20/03/2011 23:13 Política

Després de dinar, els diferents participants de la Trobada van distribuir-se en sis grups de treball per poder tractar diferents aspectes del treball als casals. Finançament, municipalisme, permisos i sancions, resposta al feixisme, okupació i projectes de futur van ser els eixos de treball dels respectius grups.

En acabar, les conclusions de cada grup de treball van ser exposades en la plenària final. El compromís del grup organitzador serà transmetre aquestes conclusions a tots els ateneus participants, així com obrir un web amb la localització de tots els casals independentistes dels Països Catalans, que arriben a 120.

trobada_de_casalsUna major articulació dels casals i ateneus independentistes és ben valorada per tothom. Es fa evident que una actuació conjunta enfortiria la feina i la presència dels diferents casals, així com l'expansió del projecte.

Les qüestions a debatre, però, són al voltant de la forma i els objectius que hauria de tenir aquesta coordinació. De moment, l'emplaçament va ser la celebració d'una següent Trobada l'any vinent, a Vilanova i la Geltrú, en ocasió del centenari del Segon Congrés i Associacions Culturals (1912).

 

Per saber-ne més:

Trobada de Casals Populars d'arreu dels Països Catalans a Sabadell

“Se'ns fa difícil imaginar de quina manera, que no fos a través de l'extensió dels casals, l'esquerra independentista hagués pogut créixer com ho ha fet” L'Accent

www.cancapablanca.cat/trobadacasals/

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid