Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona en contra de l'enderrocament de l'edifici protegit "La Rotonda"

El nucli del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona se solidaritza amb la plataforma Salvem la Rotanda i  demana que l’Ajuntament de Barcelona reconsideri la seva posició i denegui el permís d’obres a Nuñez y Navarro. La Rotonda és un dels 115 edificis de la Ruta del Modernisme de Barcelona.
 
L’ajuntament de Barcelona està a punt de concedir llicència d’obres per a la remodelació de l’edifici La Rotonda, propietat de Nuñez y Navarro. Aquesta llicència, segons la Plataforma, no respecta la normativa de Patrimoni i comporta l’enderroc d’una part de l’edifici protegit i el cobriment amb nova construcció d’una part significativa del mateix edifici.

30/01/2011 02:07 Territori

A més a més, es modifica  les seves característiques com a bé catalogat així com la total desaparició de la part annexa, de l’arquitecte Enric Sagnier. "Una actuació desmesurada que suposa la descatalogació de fet d’un edifici molt estimat i significatiu de la nostra ciutat" apunta la Plataforma.

La Plataforma “Salvem La Rotonda porta temps intentant impedir aquestes obres i ha interposat recurs contenciós–administratiu davant el TSJC. A més, van argumentar  davant l’ajuntament que la llicència d’obres atorga "un major aprofitament urbanístic a Nuñez y Navarro del que li correspon segons la llei, i que el plànol topogràfic aportat està burdament falsejat".

La Rotonda era l'antic Hotel Metropolitan, un edifici modernista que l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana va projectar per Salvador Andreu, iniciant-se les obres l’any 1906 i van finalitzar el 1918. De forma immediata va ser ampliat per l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia. Es un dels 115 edificis de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

Actualment hi ha un pla urbanístic, promogut per la iniciativa privada i que ja ha estat aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, que preveu l’enderrocament del 80% de l’edifici de La Rotonda, modificant radicalment el volum original.

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid