Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU fa marxa enrere i recupera la llei de tancament de webs

El PSOE, el PP i CiU han arribat aquest dilluns a un acord per ressuscitar la Llei Sinde al Senat, una de les normes que forma part de la Llei d'Economia Sostenible i que preveu el tancament de pàgines web de descàrregues.
 

La llei va ser rebutjada al Congrés dels Diputats el passat 21 de desembre perquè CiU no hi va donar suport. Aquell dia va adduir que no hi havia acord en altres matèries com les fiscals o financeres, però ara -llavors encara no estava al Govern- ha fet marxa enrere i l'ha volgut recuperar.

25/01/2011 01:37 Comunicació

Un dels canvis més importants que preveu aquest principi d'acord és l'esmena que estableix que correspondà als jutjats centrals del contenciós-administratiu l'autorització per interrompre la suspensió dels serveis i per retirar aquells continguts que vulnerin la propietat intel·lectual. El procediment per obtenir l'autorització judicial s'iniciarà amb la sol·licitud dels òrgans competents en on s'exposaran les raons que justifiquen el tancament del web. Així, el principi d'acord preveu que el tancament o la retirada dels continguts d'una pàgina web l'ordeni un jutge.

Ja amenacen amb protestes

La pàgina web Red-SOStenible d'oposició a la Llei Sinde afirma que el nou text és "un intricat bastiment legal que pretén apuntalar que la propietat intel·lectual està per sobre dels drets fonamentals dels ciutadans", com és la llibertat d'expressió. Així, afirma que PSOE, PP i CiU volen "assegurar que el seu poder seguirà prevalent per sobre dels propis ciutadans" i que persegueixen "evitar que Internet exerceixi d'aglutinador d'una democràcia més directa, de major qualitat i que propiciï una major justícia social".

Així, com ja va passar en la votació al Congrés, Red SOStenible avisa que "els farem saber que s'han equivocat" i amenaça amb protestes "perquè rectifiquin". I manifesta: "Els partits es bolcaran en la xarxa per a les eleccions. Allà els esperem els ciutadans". La pàgina web descriu la Llei Sinde com "una llei que no és més que censura i control, que no protegeix els artistes ni els emprenedors, que criminalitza el progrés".

Per saber-ne més:

La cultura lliure, intacta 

El govern espanyol fa un nou pas per enterrar la cultura lliure  

El 63% del lectorat creu que la lluita catalana a Internet es dissol en l'estatal  

L'SGAE no podrà seguir lucrant-se indiscriminadament 

Assemblea per Mallorca proposa la presentació de mocions en contra del cànon digital 

La UE lluitarà contra la "pirateria" perquè no és rendible 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid