Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Youtube en català

Des de fa unes hores, ja es pot navegar en català per la xarxa de vídeos més important del món: Youtube.com. El català s'afegeix a la llista de 40 llengües que hi ha disponibles.
 
Aquesta notícia és en part possible gràcies a la campanya i el treball continuat de tots els membres de la xarxa social Flog.cat. Des del passat març de 2010, Flog.cat ha aconseguit reunir 2973 signatures mitjançant la campanya Youtube en català. El passat octubre Flog.cat envià 2000 signatures a la sucursal de Google Espanya i la central de Google a Califòrnia.
 

20/01/2011 11:38 Comunicació

Amb els mitjans humils d'aquesta xarxa, el fet que Google finalment hagi accedit a incloure el català a Youtube,  demostra una gran victòria i una bona feina feta. Flog.cat es mostren satisfets i asseguren que continuaran treballant per la normalització de la llengua a Internet amb més campanyes. De moment, ja està activa des de fa dues setmanes la campanya de Spotify en català.

A part, ja fa més d'un any que una iniciativa del periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta, va al darrere de traduir Twitter al català. De fet va visitar, als Estats Units, els responsables d'internacionalització de Twitter que van apuntar que si es fa la traducció, anirà a càrrec dels piuladors catalans que s'ofereixin voluntàriament a fer-la.

En aquest sentit, fa mesos que per la popular xarxa es reprodueix aquest missatge dirigit a un dels fundadors de Twitter "Volem que Twitter també es deixi traduïr al català @biz. Signeu la petició aquí: http://act.ly/ns i feu-ne RT #twitterencatala"

 

Nota: Per posar el navegador en català visiteu Navega en Català de la Fundació puntCAT.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid