Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Pla de l'Estany homenatja el 13-D, un any després

"Com aprofitar el moviment popular que es va teixir i no deixar-lo perdre?, "Què passarà amb el moviment de les consultes arran de la victòria de CiU?" o "Com avançar en el procés de ruptura?" són alguns dels interrogants que sorgeixen un any després del 13-D, la primera onada de consultes per la independència.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) del Pla de l'Estany ha organitzat un acte per commemorar el primer aniversari de la primera onada de consultes per la independència, el 13 de desembre del 2009, que va possibilitar que els onze municipis de la comarca del Pla de l'Estany celebressin una consulta.

18/01/2011 03:32 Política
"Gràcies a l'esforç de centenars de persones que es van organitzar al voltant de la Plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació es van poder celebrar onze consultes independentistes el mateix dia", recorda la formació, que malgrat que encara no estava constituïda considera que va ser "un èxit col·lectiu".
 
El passat 13 de desembre del 2010 va fer un any del 13-D i la CUP vol recordar la data i apel·lar "a la importància de la unitat popular per bastir processos de ruptura". Per fer-ho ha organitzat una xerrada a càrrec de Jaume Soler, un dels portaveus de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència, que parlarà de com avançar en el procés que les consultes van teixir en una conferència titulada "Un any de les consultes per la independència. I ara què?".

"Un any de les consultes per la independència. I ara què?" és el títol de la xerrada que la CUP Pla de l'Estany ha organitzat per tal de commemorar la posada en marxa, al Pla de l'Estany, del moviment popular cap a la independència. El 13 de desembre del 2009 es van celebrar a la comarca onze consultes, una per municipi, i un any més tard la CUP ha considerat oportú repassar el fenomen i abordar els reptes que es plantegen a partir d'ara.

"Com aprofitar el moviment popular que es va teixir i no deixar-lo perdre?, "Què passarà amb el moviment de les consultes arran de la victòria de CiU?" o "Com avançar en el procés de ruptura?" són alguns dels interrogants que es posaran sobre la taula durant la xerrada i que Jaume Soler, el ponent, intentarà respondre. Soler, el que fou un dels primers impulsors de la Candidatura d'Unitat Popular a Arbúcies, és un dels portaveus de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència, que ara s'ha marcat com a repte no deixar cap català sense consulta acabant-ne d'organitzar als municipis del Principat que encara no n'han celebrat i començar a estendre el procés a la resta de territoris dels Països Catalans.

L'acte tindrà lloc aquest dissabte 22 de gener a les set del vespre al teatre del CEIP Baldiri Reixac de Banyoles amb la participació de la Plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació i amb un passi de fotografies del 13-D a la comarca gentilesa de la plataforma. Després de la xerrada de Jaume Soler, hi haurà un debat perquè aquells qui van participar en les consultes plantegin els seus dubtes sobre com s'ha de seguir amb el procés cap a la independència i com aprofitar el moviment popular que es va bastir.

Per saber-ne més:

El 2011, cap principatí sense consulta 

13-D: Un any de la primera flamarada 

La consulta popular per la independència comarca a comarca

CUP «El poble ha demostrat que pot oposar-se a les ingerències dels estats ocupants»

Marc Sallas: «El 13D serà una data històrica en el nostre procés d’alliberament nacional»

Reaccions de l'Esquerra Independentista a les consultes 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid