Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El recurs contra la Llei de l'occità pot esdevenir "l'agressió més forta que mai hagit rebut"

Libertat! Esquèrra Revolucionària d'Occitània ho admet: tem "un desenllaç nefast i una retallada de l'única llei que defensa els nostres drets lingüístics". Es tracta de la Llei de l'occità que oficialitza la llengua a la Val d'Aran i que ara l'entitat promoguda per l'exdiputat de C's i militant d'UPyD José Domingo ha amenaçat.

Impulso Ciudadano ha anunciat la seva intenció d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei, que regula la protecció a la comunitat autònoma de Catalunya de la llengua occitana i li dóna un reconeixement oficial a més d'establir-la d'ús preferent en les institucions i escoles araneses.

08/01/2011 12:25 Llengua
"Coneixedors de la trajectòria del Tribunal Constitucional espanyol i d'altres institucions afins al servei de l'imperialisme espanyolista, temem un desenllaç nefast i una retallada de l'única llei que defensa els nostres drets lingüístics", adverteix Libertat!, que assenyala que l'estat francès no dubtarà a utilitzar aquest recurs i la decisió del Tribunal Constitucional espanyol per justificar encara més "els constants atacs a la llengua occitana i culminar la seva política lingüicida". En aquest sentit, l'organització independentista occitana, considera "que la broma d'aquests quatre aprenents de neolerrouxisme pot esdevenir l'agressió més forta que mai hagi rebut la llengua occitana".
 

Forces polítiques occitanes com Libertat! i el Partit Occitan van participar activament a la manifestació del dia 10 de juliol a Barcelona en una mostra de solidaritat internacionalista per l'alliberament nacional dels Països Catalans. "Els lligams que ens uneixen amb el poble català va ser el que ens va empènyer a desfilar pels carrers de Barcelona", remarquen, insinuant que ara és necessari el suport de l'independentisme català per combatre les agressions contra l'occità.

Libertat! condemna l'imperialisme demagògic de la dreta espanyolista i els seus atacs a les llengües catalana i occitana i demana a totes les forces polítiques, sindicats, institucions i entitats de la Val d'Aran i de la resta Occitània que estiguin preparats per respondre unitàriament l'agressió.

Per saber-ne més:

Una entitat anticatalana presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès

 

Neix un canal de TV per Internet en occità  

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid