Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una entitat anticatalana presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès

Va ser una de les bones mesures de l'anterior govern de Catalunya i ara l'ofensiva anticatalana amenaça amb fer-ho caure. El passat 22 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de l'aranès regulant així l’ús oficial de la llengua occitana a Catalunya i l’Aran.

Tot i les paradoxes del tripartit, que amb aquesta llei convertia el Principat en l'únic territori de la Unió Europea amb tres idiomes oficials en un mateix territori evitant oposant-se a l'oficialitat de l'espanyol, aquesta llei atorga a l’occità protecció, un reconeixement oficial i un prestigi dels quals no ha gaudit mai. 

07/01/2011 11:19 Llengua

Ara, però, l'entitat "Impulso Ciudadano" ha anunciat que sol·licitarà al Defensor del Pueblo espanyol la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès. L'entitat sosté que l'oficialitat que s'atorga a l'aranès "supera l'àmbit territorial de la Val d'Aran i contraria la cooficialitat lingüística establerta a l'article 3 de la Constitució Espanyola".

Impulso és un moviment xenòfob i anticatalà impulsat per José Domingo -exdiputat de Ciutadans que va proposar suspendre l'autonomia de Catalunya-, que es dedica a presentar recursos contra lleis catalanes com per exemple la Llei d'Acollida o la Llei de Consum, a demanar coses com ara que el Govern no desacati les sentències contra la immersió o a organitzar concentracions en favor de la Constitució o en solidaritat amb les víctimes d'ETA.

Per saber-ne més:

 

Neix un canal de TV per Internet en occità  

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid