Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nou conseller de Cultura va excloure d'un festival grups que cantaven en català

El currículum del nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, dóna suficients proves -si és que en fan falta- per pensar que la cultura i llengua catalanes no estaran en gaires bones mans els propers quatre anys. Sobretot tenint en compte que es tracta d'una cultura i llengua en situació de minorització ver l'espanyol.

Només cal tenir en compte la cura que té el conseller a l'hora d'expressar-se en català oralment i per escrit. A més, cal destacar que va excloure els grups que canten en català del Barcelona Acció Musical (BAM) quan era regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

31/12/2010 11:28 Cultura

 

Així mateix, va ser un dels instigadors que va pugnar més fort perquè els autors castellans fossin presents a la Fira del Llibre de Frankfurt dedicada a la literatura catalana. Per un costat, promou la literatura en espanyol i de l'altre censura la música en català, tota una declaració d'intencions per al titular de qui dependrà durant aquesta legislatura la cultura catalana. En aquest sentit, caldrà veure com aplica Mascarell la Llei del Cinema.

Un conseller de Cultura que no ha fet gaires dictats

Estem acostumats que les autoritats del país no excel·leixin precisament pel seu domini de la llengua catalana. Però aquest fet és més greu quan es tracta de la persona de qui depèn la plena normalització del català, en el nostre cas el conseller de Cultura. Si a tothom se li hauria d'exigir un domini ample del català, en el cas del conseller de Cultura amb més motiu. A banda que les seves intencions són oposades a aconseguir una dignificació plena de la llengua, la seva manera d'expressar-se també ho posa de manifest. Només cal fer un cop d'ull al seu compte de Twitter, on hi trobarem abundants faltes d'ortografia, com  "denuncia" -en una piulada sobre Joan Solà, per més inri-, "pais", "pasions", "esplèndit", "magnific", "compromis", "trencadis" "innaceptable", "enorabona", "lleguir", "avançi" i "forçes".  

Tota una declaració d'intencions per un conseller que ja ha anunciat que es treballarà "per un cultura oberta i de qualitat". Oberta, per mala sort, ja sabem què vol dir, i no beneficia precisament el català. 

falta1falta4 


 






falta2falta3
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid